Urmărește emisiunea live
”Nenorocire” în Rusia: Rusoaicele rămân fără... botox
Data actualizării:
Data publicării:
Autor: Elena Didila
WhatsApp
Fotografie de la Тарапата Анна: Pexels
Fotografie de la Тарапата Анна: Pexels
Clinicile rusești se pregătesc pentru un deficit de botox, pe măsură ce importurile scad, și sunt gata să treacă la tratamentele rusești de reducere a ridurilor.


Clinicile rusești se pregătesc pentru un deficit de botox pe fondul ieșirii companiilor occidentale din Rusia, din cauza războiului din Ucraina, a informat joi cotidianul de afaceri Kommersant, citat de The Moscow Times.


Importurile de botox cosmetic și medical au înregistrat o scădere de trei ori la 74.500 de unități în ianuarie-martie, comparativ cu aceeași perioadă a anului trecut, potrivit RNC Pharma.


„Scăderea ofertei de botox provoacă deja îngrijorare în rândul clinicilor”, a spus Yulia Frangulova, co-fondatoare a asociației ruse a clinicilor de medicină estetică NAKEM.

Provizii de botox pentru doar trei luni 

Un lanț de clinici a declarat pentru Kommersant că proviziile sale de botox și alte medicamente injectabile vor dura trei luni. Preocupările au fost agravate de anunțul făcut de producătorul de botox AbbVie, în martie, că a suspendat operațiunile produselor sale de estetică, care au reprezentat un sfert din importurile Rusiei anul trecut.


Rusia a importat 30% din proviziile anuale de botox și alte medicamente antirid în noiembrie și decembrie 2021, a declarat directorul de dezvoltare al RNC Pharma, Nikolai Bespalov, pentru Kommersant.


Alți doi producători de medicamente pentru reducerea ridurilor, Ipsen din Franța și Merz din Germania, și-au restabilit aprovizionarea după ce au anunțat inițial suspendări similare, a spus Frangulova. RNC Pharma a declarat că importurile Ipsen au scăzut cu 31% și Merz cu 3% în acest an.


Scăderea importurilor de botox a coincis cu o creștere de 12%  a cererii 


Clinicile sunt gata să treacă la medicamentele rusești de reducere a ridurilor, care au crescut producția cu aproape 70%, până la 105.000 de unități în acest an, în cazul unor întreruperi grave a aprovizionării sau creșteri de prețuri.


Medsi a declarat pentru Kommersant că prețurile au crescut pentru medicamentele injectabile interne.

Citește și...

Rusoaicele își taie gențile Chanel de mii de euro, revoltate că brandul s-a retras de pe piața din Rusia. "Nu merită dragostea pentru Patria mea" 

Modelele din Rusia par foarte supărate că brandul Chanel s-a retras de pe piața din Rusia, după invadarea Ucrainei. Mai multe tinere și-au distrus în fața urmăritorilor gențile de mii de euro pe care le aveau. Rusoaicele cu bani își explică gestul afirmând că brandul a dovedit o lipsă totală de respect față de toți cumpărătorii ruși.

"Când cumpărau lucruri din magazinul Chanel, rușilor au început să li se ceară să semneze o hârtie umilitoare că nu vor purta niciodată acest brand în Rusia. Și iată răspunsul meu:

Pentru noi, rusoaicele, prezența brandului Chanel în viața noastră nu joacă niciun rol. Noi am fost întotdeauna chipul acestui brand, noi am fost cei care, din copilărie, ne-am stabilit scopul de a cumpăra o geantă a acestui brand. Și au cumpărat. Dar nici o geantă, nici un singur lucru nu merită dragostea mea pentru Patria mea, nu merită respectul meu pentru mine, sunt împotriva rusofobiei, sunt împotriva unui brand care susține rusofobia.", a scris pe prezentatoarea TV și actrița Marina Ermoshkina, care are 299.000 de urmăritori pe Instagram,  postând un video în care își distruge geanta.

DJ Katya Guseva, care are peste 500.000 de urmăritori pe Instagram, susține că și-a dorit întotdeauna o geantă Chanel, dar acum a decis să o distrugă în fața camerelor de filmat deoarece nu este de acord cu politica brandului. Totuși, nu neagă că își va mai cumpăra alte genți Chanel atunci când situația se va schimba.

„Mereu am visat că în garderoba mea va apărea o geantă chanel și s-a întâmplat anul trecut. Nu a fost una! Dar după ce am aflat despre politica mărcii față de ruși, am decis să scot aceste genți din viața de zi cu zi până când situația se va schimba și să susțin provocarea lansată de Marina Ermoshkina! Cu acest videoclip, nu fac apel la distrugerea lucrurilor niciunui brand, vreau doar să spun că nici o geantă, nici un singur lucru nu merită dragostea mea pentru Patria mea și respectul meu pentru mine. Sunt împotriva rusofobiei, sunt împotriva unui brand care susține rusofobia și discriminarea femeilor pe bază de naționalitate. Noi, rusoaicele, suntem frumoase indiferent dacă avem sau nu o geantă Chanel. O știm noi, brandul Chanel o știe, și toată lumea o știe. ", a scris Ecaterina Guseva, o rusoaică urmărită de aproape 600 de mii de oameni pe Instagram.

Citește întreaga știre AICI.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

WhatsApp
Iti place noua modalitate de votare pe dcnews.ro?
pixel