Nemţii de la Star Assembly deschid o nouă unitate de producţie în România. Vor produce unităţi de antrenare electrică pentru Mercedes. Premierul Ciucă e la faţa locului
Data publicării:
Autor: Florin Răvdan
WhatsApp
Facebook Mercedes Benz Romania
Facebook Mercedes Benz Romania
Premierul Nicolae Ciucă este în judeţul Alba joi, 16 februarie, acolo unde participă la ceremonia de inaugurare a uneia dintre cele mai moderne facilităţi de producţie din România. 

Concret, Mercedes-Benz Group AG îşi extinde portofoliul în România, prin deschiderea unei unităţi de antrenare electrică pentru viitoarele modele Mercedes EQ, complet electrice. Compania Star Assembly se ocupă de acest lucru. Asamblarea unităţilor de antrenare electrică pentru modelele EQ va începe din 2025

La Agenția pentru Protecția Mediului Alba a fost depusă anul trecut solicitarea de emitere a acordului de mediu pentru proiectul „Construire hală producție logistică și montaj, anexe tehnice, administrative și sociale, amenajare drumuri, platforme, parcaje, spații verzi și organizare șantier”, ce va fi realizat în municipiul Sebeș, str. Augustin Bena, nr. 106.

Proiectul este derulat prin intermediul subsidiarei Daimler Mercedes – Star Assembly SRL Sebeș. Potrivit memoriului tehnic, noua clădire va avea o suprafață de aproximativ 33.650 de metri pătrați, unde vor lucra un număr total de 526 de noi angajați ai societății cu capital german, scrie economedia.

Capacitatea de producţie a acestei fabrici ar urma să fie 500.000 de unităţi pe an. Conform datelor publicate de Ministerul de Finanţe, pentru această investiţie a fost cerut şi un ajutor de stat de 185 milioane lei. 

"Suntem pregătiți să dezvoltăm locația de la Sebeș într-o fabrică de ultimă generație care produce unități de antrenare electrică și să ne aducem contribuția la strategia Mercedes-Benz de mobilitate electrică”, a declarat anterior Gheorghe Achim, Director General Star Assembly, conform sursei citate.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

WhatsApp
Iti place noua modalitate de votare pe dcnews.ro?
pixel