Nelu Ploieșteanu a murit. Mara Bănică: Era foarte slăbit. Trecutul lui medical a fost unul greu
Data actualizării:
Data publicării:
Autor: Florentina Constantin
WhatsApp
Sursa foto: Facebook Nelu Ploieșteanu / Dragos Nic
Sursa foto: Facebook Nelu Ploieșteanu / Dragos Nic
Nelu Ploieșteanu a murit. Mara Bănică a oferit informații de ultim moment.

"M-a sunat fiica lui. Am înţeles că puţin după miezul nopţii s-a stins. Ieri, doamna Elena, soţia lui nea Nelu, a primit un telefon de la DSP în care a fost anunţată că pot ieşi din carantină şi dânsa şi nea Nelu şi toată lumea. Practic, nu mai există pericolul răspândirii virusul, dacă vreţi, şi nici nu cred că îl mai avea în organism. La înmormântarea băiatului lui Mihăiță, a avut acel nenoroc să fie înţepat de un ţânţar şi să ia virusul West Nile. A fost tratat la Spitalul "Matei Balş", a scăpat cu organismul foarte slăbit.

"Trecutul lui medical a fost unul greu"

Peste această cădere de imunitate fantastic de mare, el avea mari probleme la plămâni, era fumător. A stat luni de zile pe tratament, pe lângă efortul de a cânta, nopţile pierdute. Se încearcă, în această dimineaţă, să se retesteze, să vadă dacă mai era prezent virusul. Se pare că ar fi iniţiativa medicilor. El a murit de stop cardiac. Era foarte, foarte slăbit. Familia speră să îi poată oferi o înmormântare creştinească, dacă de la spital se va permite lucrul acesta. Şansele de a-şi reveni nu prea existau. Trecutul lui medical a fost unul greu", a spus Mara Bănică, la Antena 3.

"Nu a refuzat internarea. El s-a dus la spital, a stat două zile acolo. Nea Nelu era claustrofob. Şi, în momentul în care a avut nevoie de oxigen, i-au pus acea pernă de aer, în care practic îţi bagă capul pentru a putea primi oxigen, şi nu suporta. A avut un moment de revoltă, nu s-a mai înţeles nimeni cu el şi a ieşit pe semnătură din spital. Acasă a stat 36 de ore şi starea lui s-a agravat, i-a ajuns saturaţia la 50%. L-au dus la înapoi la Spitalul Floreasca.

"S-a făcut tot ceea ce este omeneşte posibil"

Cu toții, în familie, ne gândim că, dacă nu ar fi plecat de la spital, tratamentul i-ar fi fost altul. S-a făcut tot ceea ce este omeneşte posibil de către medici. I-au administrat toate tipurile de tratament, inclusiv tratamentul administrat lui Donald Trump, pe care îl începuseră alaltăieri. Organismul lui nu a mai răspuns. În momentul în care a fost intubat, a avut nevoie de oxigen la nivel de 100%. De pe data de 13 martie, de când a ajuns din nou la spital, până în noaptea asta, când s-a stins, plămânii nu au funcționat deloc", a mai spus Mara Bănică.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News


WhatsApp
Iti place noua modalitate de votare pe dcnews.ro?
pixel