Nehammer vrea o graniță UE la fel ca zidul lui Trump. Cancelarul a trimis delegați la frontiera SUA - Mexic: Foarte înalt, foarte adânc în pământ, monitorizat constant
Data publicării:
Autor: Ioan-Radu Gava
WhatsApp
Cancelarul austriac Nehammer insistă că vrea o frontieră sigură a Uniunii Europene.

Karl Nehammer, cancelarul Austriei, a oferit un interviu ziarului BILD, în care a spus că își dorește ca Uniunea Europeană să aibă o frontieră la fel de sigură precum zidul lui Donald Trump.

„Șeful poliției noastre federale este în prezent chiar acolo: se uită la granița SUA cu Mexic pentru a vedea la fața locului ce măsuri sunt în vigoare. Scopul nostru este să importăm apoi aceste cunoștințe cu alte țări ale UE, cum ar fi Bulgaria, pentru a îmbunătăți protecția la granițele UE.”, a spus Nehammer.

Protecția solidă a frontierei externe a UE este „o necesitate evidentă pentru spațiul Schengen și combaterea terorismului în UE”, a spus Nehammer.

De asemenea, cancelarul a spus cum crede că ar trebui să arate un gard eficient de frontieră la granița de est a Europei.

„Avem nevoie de bariere eficiente: trebuie să fie foarte înalte, trebuie să pătrundă foarte adânc în pământ și trebuie să fie monitorizate constant – din punct de vedere tehnic și din punct de vedere al personalului. Numai cu această triadă putem opri migrația ilegală”, a declarat Nehammer pentru BILD.

„Există încă un număr incredibil de migranți care așteaptă. Numai în Iran sunt trei milioane de afgani care vor să meargă în Europa. Mai e situația din zona afectată de cutremurul  din Turcia și nordul Siriei, unde trăiesc peste un milion de refugiați din Siria și acum au pierdut totul din nou.”, a mai spus Nehammer.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

WhatsApp
Iti place noua modalitate de votare pe dcnews.ro?
pixel