Nehammer și Karner, puși la punct de opoziția din Austria: Impertinență! Pur și simplu penibil. România și Bulgaria nu ne datorează nimic
Data actualizării:
Data publicării:
Autor: Ioan-Radu Gava
WhatsApp
Foto: Agerpres
Foto: Agerpres
Liberalii din Austria (NEOS) au transmis un mesaj, după ce s-a vehiculat ideea că Nehammer ar fi de a acord să ridice veto-ul pe Schengen în ceea ce privește transportul aerian.

NEOS - Noua Austrie și Forumul Liberal, formațiune politică din opoziția de la Viena, a transmis un mesaj în care spune că intenția Guvernului condus de Karl Nehammer de a primi România și Bulgaria în Schengen doar în cazul transportului aerian este „pur și simplu penibilă“, scrie agenția de presă APA.

De asemenea, europarlamentarul Claudia Gamon (NEOS) a descris comportamentul guvernului federal ca fiind „nimic altceva decât jenant”.

CITEȘTE ȘI        -        Dedesubturile ridicării vetoului pe Schengen aerian de către Austria. Lobbyul făcut de SUA pentru influențarea lui Nehammer. Ciolacu a avut discuții recent cu Antony Blinken

„România și Bulgaria îndeplinesc toate criteriile de aderare la Schengen. Faptul că Karner vrea acum să negocieze pentru ceva la care au deja dreptul este o impertinență. România și Bulgaria nu ne datorează nimic”, precizează comunicatul.

CITEȘTE ȘI        -        Predoiu, despre propunerea Austriei privind aderarea la Schengen: Prima opțiune ar fi să avem un nou Consiliu JAI

Premierul Marcel Ciolacu a anunțat aseară că Austria și-a flexibilizat poziția privind aderarea la Schengen a României și Bulgariei, conducerea de la Viena fiind de acord cu primirea celor două țări în ceea ce privește transportul aerian, contra unui set de cereri.

„Am spart gheața! Austria și-a flexibilizat poziția în ceea ce privește spațiul Schengen și este de acord cu ridicarea granițelor aeriene pentru România. Asta înseamnă că românii nu vor mai sta la cozi interminabile atunci când zboară în interiorul Uniunii Europene. Am făcut eforturi mari în ultimele luni să ajungem în acest punct și le sunt recunoscător tuturor celor care au luptat pentru România.

Ministrul Predoiu are mandat să se vadă cu ministrul de interne austriac și să ducă negocierile la bun sfârșit. După ani de zile de așteptări, vom realiza împreună și acest vis! România merită în Schengen!”, a transmis Marcel Ciolacu.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

WhatsApp
Iti place noua modalitate de votare pe dcnews.ro?
pixel