Data actualizării:
Data publicării:

Nehammer, pe punctul de a pierde puterea în Austria. Decizia opoziției de la Viena

Autor: Ioan-Radu Gava | Categorie: Stiri
WhatsApp
Sursa: Agerpres
Sursa: Agerpres
Guvernul condus de Karl Nehammer riscă să fie dat jos de la putere.

Liderul SPÖ, Andreas Babler, vorbește despre „neacordarea asistenței” în lupta împotriva inflației, iar partidul pe care îl conduce va depune o moțiune de cenzură împotriva întregului guvern condus de Karl Nehammer, conform Euronews.

Partidul Social Democrat (SPÖ) de opoziție va prezenta moțiunea de cenzură împotriva întregului guvern, au anunțat președintele partidului Andreas Babler și liderul fracțiunii executive Philip Kucher. Potrivit raționamentului, coaliția conservatori-verzi a eșuat în lupta împotriva inflației.

Socdems va ține marți o ședință a consiliului de administrație, al cărei motto este „În afara crizei inflaționiste, spre justiție”. Tema principală a SPÖ este în prezent „lupta durabilă” împotriva inflației, lupta pentru salarii echitabile și impozitarea mai mare a „multimilionarilor”, despre care ei consideră că ar trebui completată de o impozitare mai mică a „performanței”.

CITEȘTE ȘI       -      Ciolacu, amenințare pentru Nehammer / „Lucrurile nu sunt așa comode pentru domnul cancelar“

Acuzații dure la adresa guvernului condus de Nehammer

Partidul de opoziție acuză guvernul cancelarului Nehammer de eșec în toate domeniile: inflația este în creștere, economia se micșorează, companiile generează profituri record, în timp ce tot mai mulți oameni din Austria nu mai au suficienți bani pentru a trăi, susțin ei.

În Austria, inflația în scădere lentă a crescut din nou în august, de la 7 la 7,4%, în principal din cauza creșterii costurilor la combustibil.

Babler a condamnat lipsa de dorință a guvernului de a interveni pe piețe:

„În alte țări, vedem că chiriile sunt cu adevărat limitate, dobânzile sunt reglementate, iar prețurile alimentelor sunt reduse”, acuză opoziția.

Potrivit SPÖ, criza socială a sosit deja în Austria, iar acum economia în scădere și creșterea șomajului se vor adăuga la ea:

„Suntem în pericol dacă lăsăm guvernul să continue să lucreze”, mai spune Babler.

CITEȘTE ȘI       -      Ce spun cetățenii din Austria despre aderarea României la Schengen. Un sociolog a prezentat datele pe care se bazează Nehammer

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

WhatsApp
pixel