Data actualizării:
Data publicării:

Nehammer, amenințat cu decapitarea: Îți voi tăia capul în parlament

Autor: Ioan-Radu Gava | Categorie: Stiri
WhatsApp
Inquam Photos / Octav Ganea
Inquam Photos / Octav Ganea
Cancelarul Austriei, Karl Nehammer, a fost amenințat cu decapitarea.

Un solicitant de azil din Afganistan l-a amenințat pe cancelarul Karl Nehammer (ÖVP) printr-un mesaj direct pe Instagram că îl va decapita în parlament dacă nu se răzgândește. Acesta s-a referit cel mai probabil la neacceptarea solicitării de azil, deoarece respectivul bărbat este clasificat de autorități drept extremist islamist, scrie Exxpress.

Potrivit Ministerului de Interne, Ahmad M., care are dreptul la protecție subsidiară - în prezent este în desfășurare un proces de revocare a acestui statut - a fost investigat de Oficiul pentru Protecția Constituției în strânsă colaborare cu unitățile regionale de poliție.

Arestarea a fost făcută în legătură cu alte infracțiuni din Telfs (districtul Innsbruck-Land). Este vorba în special la infracțiunile violente, cum ar fi vătămarea corporală gravă. Arestarea preventivă a fost impusă din cauza amenințării la adresa cancelarului Austriei, Karl Nehammer.

„Schimbă-te sau te omor în Parlament. Îți voi tăia capul.”, a scris bărbatul pe Instagram.

CITEȘTE ȘI               -              Cea mai tare glumă cu Austria și Schengen, după ce țara a pierdut în fața Turciei și nu s-a calificat în sferturile Euro 2024

Ministrul de Interne Karner: „Internetul nu este un vid legal”

În mesaj, migrantul mai scrie că este creștin, nu musulman. Afganul a mai declarat că diavolul a scris mesajul, potrivit Ministerului de Interne, care l-a descris drept un extremist islamist.

„Nu tolerăm activitățile islamiste și amenințările cu moartea”, a spus ministrul de Interne Gerhard Karner (ÖVP), care, la fel ca întregul ÖVP, se concentrează în primul rând pe problema securității în campania electorală.

„Internetul nu este un vid legal. Oricine face așa ceva va fi investigat de Oficiul pentru Protecția Constituției și tras la răspundere”, a subliniat Karner.

CITEȘTE ȘI              -            Austria vrea să trimită solicitanții de azil în Africa. Nehammer spune că s-a inspirat din UK

Nehammer, măsură disperată pentru a limita migrația

 

Cancelarul austriac Karl Nehammer vrea să limiteze afluxul de migranți care intră în țară pentru reîntregirea familiei prin utilizarea testelor ADN și a altor verificări. Cu toate acestea, Partidul Libertății de dreapta (FPÖ) din Austria cere controale mult mai stricte asupra reîntregirii familiei, inclusiv stabilirea cotei de migrație în lanț la zero.

Șeful guvernului austriac a anunțat utilizarea sporită a testelor genetice pentru a dovedi relațiile de familie, în perioada premergătoare alegerilor europarlamentare, deoarece guvernul său este supus unei presiuni enorme din cauza nivelurilor record de imigrație.

Anterior, FPÖ a atacat ÖVP ca fiind slab în ceea ce privește migrația, partidul de opoziție promovând pachetul de politici Fortress Europe. FPÖ dorește, de asemenea, interzicerea completă a reîntregirii familiei, o mișcare care ar reduce drastic imigrația în Austria și, dacă ar fi pusă în aplicare în întreaga Europă, nu numai că ar reduce imigrația, ci chiar ar duce la plecarea din UE a milioane de cetățeni străini.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

WhatsApp
pixel