Negrescu, desincronizare. Când trebuia să plece
Data actualizării:
Data publicării:
Autor: Val Vâlcu
WhatsApp
  Victor Negrescu știe să vorbească bine limba Bruxelles-ului.  

În ceea ce ne privește, afacerea care ne diferențiază de statele europene este MCV-ul. Ministrul Afacerilor Europene vorbește la fel ca funcționarii Comisiei. Când dai deoparte talașul vorbelor de lemn, înțelegi doar că marii responsabili sunt îngrijorați. Nimic precis. Doar fraze care, dacă interesul politic o cere, pot fi întoarse pe dos ca ciorapii.

Nici postarea lui Victor Negrescu nu desparte apele. După răspunsul său scris pe Facebook refritor la demisie rămâi cu întrebarea lui Porumboiu: a fost sau n-a fost?

Un text tipic pentru politicienii bătrâni, în locul unui tineresc și sincer: DA. Sau, în cazul în care nu a demisionat, unui NU hotărât! Am să discut în partid, am făcut, am dres...Loc pentru negocieri, amenințări nerostite, aranjamente în spatele ușilor închise. Nu știu pe ce bucată de cașcaval se ceartă.

Dar, fiindcă vorbim de principii, dl Negrescu nu avea ce căuta în guvern. Dacă are dreptate Comisia, cu MCV-ul, iar dl. ministru e un tânăr european integru, trebuia să-și dea demisia încă de la preluarea mandatului, adică la 6 luni după emiterea OUG 13. Dacă guvernele PSD au dreptate și Comisia nu înțelege ce se întâmplă în țară, trebuia să plece din Executiv pentru că României nu-i prea îi merg bine afacerile europene de la Bruxelles.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

WhatsApp
Iti place noua modalitate de votare pe dcnews.ro?
pixel