Negrescu cere bani pentru salvarea sectorului cultural şi creativ. 300.000 de români afectaţi
Data actualizării:
Data publicării:
Autor: Mihai Ciobanu
WhatsApp
Europarlamentarul Victor Negrescu solicită alocarea a 2% din Planul de relansare european pentru salvarea sectorului cultural şi creativ.

Europarlamentarul Victor Negrescu a solicitat astăzi, în plenul Parlamentului European, alocarea a 2% din Planul de relansare european pentru salvarea sectorului cultural şi creativ. Acesta consideră că şi statele membre trebuie să facă la fel şi denunţă lipsa de măsuri din partea Guvernului României în vederea sprijinirii unui sector care angajează circa 300.000 de persoane şi care reprezenta aproape 10% din PIB înainte de criza COVID-19.

"Solicităm astăzi un răspuns european şi măsuri clare pentru susţinerea acestui sector. Trebuie să alocăm 2% din Planul de relansare european pentru salvarea sectorului cultural şi creativ european. Dar trebuie făcut la fel şi la nivelul statelor membre. Rezoluţia noastră este un ultim apel pentru salvarea sectorului. Sper ca executivul european şi Consiliul să asculte vocea miilor de persoane care muncesc în acest domeniu", a declarat europarlamentarul român în plenul Parlamentului European.

300.000 de români, afectaţi



Eurodeputatul social-democrat, membru în Comisia de resort din Parlamentul European, consideră dezbaterea din legislativul european ca fiind esenţială şi solicită măsuri clare pentru sprijinirea miilor de persoane care lucrează în acest sector.

"Mii de persoane care lucrează în domeniu nu au avut posibilitatea sau mijloacele pentru a se adapta la schimbările provocate de această criză iar soluţiile implementate de guverne lasă de dorit. În ciuda multiplelor apeluri ale Parlamentului European, în ciuda interpelărilor pe care fiecare dintre noi le-a făcut pe lângă autorităţile naţionale, acest sector, de care suntem mândri şi care reprezintă unul din punctele forte ale economiei europene, pare a fi uitat.

Acest lucru s-a întâmplat, din păcate, şi în România, unde autorităţile nu au făcut nimic pentru cele 300.000 de persoane care lucrează în acest domeniu ce reprezintă în jur de 10% din PIB", a adăugat europarlamentarul Victor Negrescu.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

WhatsApp
Iti place noua modalitate de votare pe dcnews.ro?
pixel