Negrescu, semnal de alarmă despre românii din Marea Britanie: Costuri uriaşe. Ei vor suferi
Data publicării:
Autor: Mihai Ciobanu
WhatsApp
Victor Negrescu, europarlamentar PSD
Victor Negrescu, europarlamentar PSD
Europarlamentarul Victor Negrescu trage un semnal de alarmă cu privire la efectele pe care le-ar putea avea un Brexit fără acord dar şi criza provocată de noua tulpină de coronavirus pentru românii din Marea Britanie. 

"Lipsă de reacție din partea autorităților române privind absența unui acord comercial cu Marea Britanie și situațiile de blocaj generate de noua tulpină de coronavirus. Consecințele generate de noul context se întind de la blocarea cetățenilor români în Marea Britanie până la probleme semnificative pentru mediul de afaceri și economie. Costurile pentru România a unui no-deal se pot ridica până la 3% din PIB.

Marea Britanie a propus un compromis final dar deja ultimatumul impus de Parlamentul European pentru a aproba acordul a fost depășit. Situația evoluează dar trebuie spus că România nu a implementat măsurile recomandate de UE. Nu avem un cadru legal definit pentru acest posibil nou context, nu avem o celulă de criză adecvată, nu am creat un instrument financiar de suport pentru cei afectați, nu avem niciun format alternativ de colaborare comercială și avem un grad scăzut de informare și implementare a măsurilor sociale de suport.

Practic, România este astăzi din nou nepregătită iar cei care vor suferi sunt cetățenii români dacă autoritățile nu reacționează rapid", transmite europarlamentarul PSD Victor Negrescu.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

WhatsApp
Iti place noua modalitate de votare pe dcnews.ro?
pixel