Data publicării:

Negresă din dovlecei cu cafea. Un desert fabulos fără gluten

Autor: Nicoleta Baciu | Categorie: Lifestyle
WhatsApp
Negresă din dovlecei cu cafea. Un desert fabulos fără gluten. Sursa foto: freepik.com
Negresă din dovlecei cu cafea. Un desert fabulos fără gluten. Sursa foto: freepik.com

Acest desert este special conceput pentru cei care au intoleranță la gluten.

În rețetă amestecă dovlecel ras cu ingrediente sănătoase: miere, ulei de cocos, pasta de susan și altele. În loc de făină obișnuită, luăm făină de cocos. Acest desert este special conceput pentru cei care au intoleranță la gluten.

Conopidă murată pentru iarnă. O rețetă foarte simplă și gustoasă

Făina de cocos din rețeta originală poate fi înlocuită cu fulgi de ovăz, iar uleiul de cocos cu floarea soarelui. Totuși este bine să folosești făină de cocos, deoarece desertul va avea o aromă incredibilă de nucă de cocos.

Ingrediente:


dovlecei - 2 bucăți,

ouă - 1 bucată,

pastă de susan Tahini - 120 grame,

miere - 1/4 cană,

zahăr - 1/2 cană,

extract de vanilie - 1 lingură,

pudră de cacao - 1/2 cană,

făină de cocos - 2 linguri,

bicarbonat de sodiu - 1/2 linguriță,

sare - 1/2 linguriță,

ulei de cocos - 2 linguri,

fulgi de ciocolată - 1/3 cană.

 

Modul de preparare

 

Preîncălzește cuptorul la 180 de grade. Tapetează o tavă de copt cu hârtie de copt și ung-o cu ulei.

Dovleceii se dau prin răzătoare și se stoc bine, pentru a elimina apa.  Este foarte important!

Brioșe tropicale dulci, făcute din banane coapte. Rețeta se face în câteva minute

Adaugă oul, pasta de susan tahini, mierea, zahărul (nu adăuga dacă dorești un desert mai puțin dulce), și extractul de vanilie. Se amestecă până la omogenizare.

Încorporează în aluat pudra de cacao și amestecă până se combină complet. Adaugă făină de cocos, bicarbonatul de sodiu, praful de sare și uleiul de cocos topit. Se amestecă. La final adaugă  fulgi de ciocolată.

Cea mai ușoară înghețată de ciocolată: iată cum o fac gospodinele britanice

Aluatul se toarnă în tava pregătită. Coace desertul timp de 30-35 de minute. După ce s-a copt, se lasă să se răcească în tavă și apoi se servește pe masă. Poftă bună!

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

WhatsApp
pixel