Negocierile pentru un Guvern PNL - PSD, finalizate într-o proporție de peste 90%. Informații din PSD
Data actualizării:
Data publicării:
Autor: Rodica Mitu
WhatsApp
Foto Pexels
Foto Pexels
Negocierile pentru un Guvern PNL - PSD sunt finalizate într-o proporție de peste 90%, a spus purtătorul de cuvânt al PSD, Radu Oprea.  

Negocierile pentru un Guvern PNL - PSD sunt finalizate într-o proporție de peste 90%, dar rămân deschise discuțiile pe capitolul Muncă, pe capitolul fiscal și pe Justiție, a precizat, luni, purtătorul de cuvânt al PSD, Radu Oprea. Acesta a spus că majorarea cu 11% a pensiilor este „o cifră corectă”.

„Negocierile sunt finalizate într-o proporție de peste 90%. Rămân deschise discuțiile pe capitolul Muncă, pe capitolul fiscal și pe Justiție. Noi, cei de la PSD, ținem forte mult la pachetul de măsuri sociale și aș menționa doar creșterea pensiilor, creșterea alocațiilor, creșterea salariului minim”, a precizat Radu Oprea, după ședința de luni a Consiliului Politic Național al PSD.

De asemenea, acesta a mai spus că sunt multe măsuri care au fost preluate din programul PSD, printre care scheme de ajutor pentru IMM, susținerea ecoomiei, programul „Fabricat în România”, stimularea asocierii producătorilor agricoli, precum și accesul la medicație antivirală și asigurarea de teste rapide anti-Covid de calitate.

„Certificatul verde, din perspectiva PSD, nu trebuie să creeze discriminări. E trebuie să fie un instrument care să facilizeze călătoriile. El nu trebuie să devină un instrument opresiv. PSD nu intenționează să dea oameni afară. Sunt discuții în Camera Deputaților”, a mai zis Oprea.

Florin Cîţu a spus că varianta Nicolae Ciucă premier nu este în discuţie

Preşedintele PNL, Florin Cîţu, a afirmat, luni, în Parlament, că nu se pune problema ca propunerea de premier să fie Nicolae Ciucă, pentru că în partid nu există această propunere. De asemenea, a mai spus că susţine varianta rotaţiei premierilor, însă trebuie văzut dacă se poate implementa în România.

Despre negocierile cu PSD, Florin Cîţu a spus că speră să avem un Guvern cât mai curând şi că el asta îşi doreşte. Totodată, întrebat dacă susţine varianta rotaţiei premierilor, preşedintele PNL a recunoscut că susţine o astfel de măsură pentru că el a fost primul care a vorbit despre ea: „Am fost primul care a spus acest lucru, că este o soluţie, vom vedea dacă se poate implementa în România sau nu.”

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

WhatsApp
Iti place noua modalitate de votare pe dcnews.ro?
pixel