Negocieri Rusia-Ucraina. Dmitri Peskov: Mingea este de partea lor, așteptăm răspuns
Data publicării:
Autor: Doinița Manic
WhatsApp
Dmitri Peskov, purtător de cuvânt al Preşedinţiei Rusiei.
Dmitri Peskov, purtător de cuvânt al Preşedinţiei Rusiei.
Rusia susține că a predat Ucrainei un proiect de document în cadrul procesului de negocieri.

Un proiect de document a fost predat părții ucrainene în cadrul procesului de negocieri, iar Moscova așteaptă reacția Kievului, a declarat miercuri reporterilor Dmitri Peskov, secretarul de presă al președintelui Federației Ruse, scrie Interfax.

"În prezent, proiectul nostru de document a fost înmânat părții ucrainene, care include formulări absolut clare, elaborate. Mingea este de partea lor, așteptăm un răspuns", a spus Peskov când a fost rugat să comenteze despre mersul negocierilor între Rusia și Ucraina.

Întrebat dacă există anumite termene limită pentru reacția Kievului, Peskov a spus: „Depinde de partea ucraineană”.

„Dar repet încă o dată, și am spus în repetate rânduri acest lucru, că dinamica muncii din partea ucraineană lasă de dorit, ucrainenii nu manifestă o mare înclinație de a intensifica procesul de negociere”, a spus secretarul de presă prezidențial.

Peskov: Consecințe foarte grave în ceea ce privește eficacitatea negocierilor

Dmitri Peskov a reamintit cuvintele președintelui Federației Ruse, Vladimir Putin, care a susținut că partea ucraineană se abate constant de la acordurile confirmate anterior, de la cuvintele sale, schimbându-le constant.

„Acest lucru, desigur, are consecințe foarte grave în ceea ce privește eficacitatea negocierilor”, a subliniat secretarul de presă al președintelui rus.

Bogdan Chirieac: Putin nu doreşte să negocieze în mod real cu Zelenski

Analistul politic Bogdan Chirieac a vorbit la Antena 3 despre negocierile dintre Rusia și Ucraina, comentând ultimele declarații făcute de partea rusă. Acesta a susținut că Vladimir Putin nu ar vrea în mod real să negocieze cu Vlolodimir Zelenski. Liderul de la Kremlin ar vrea, de fapt, să fie rugat de alți lideri ai lumii să pună capăt atrocităților pe care le comite armata rusă în Ucraina.

"În opinia mea, Putin nu doreşte să negocieze în mod real cu Zelenski. Asta fiindcă la orgoliul său, ar dori ca Joe Biden, Olaf Scholz, Emmanuel Macron, Boris Johnson, să stea la masă cu el şi să îl roage, să îl implore să facă pace în Ucraina. Lucru care nu se va întâmpla, sub nicio formă", a declarat Bogdan Chirieac.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

WhatsApp
Iti place noua modalitate de votare pe dcnews.ro?
pixel