Negocieri Rusia-Ucraina, 14 martie. Volodimir Zelensky: Necesar pentru noi, pentru pace și securitate - VIDEO
Data actualizării:
Data publicării:
Autor: Doinița Manic
WhatsApp
Foto: Facebook Volodimir Zelensky
Foto: Facebook Volodimir Zelensky
Ucraina anunță că va avea o nouă rundă de negocieri cu Rusia luni, 14 martie.

Luni, 14 martie, va avea loc o nouă rundă de negocieri cu reprezentanții Federației Ruse pentru a rezuma rezultatele preliminare, a declarat Mihail Podolyak, consilier al președintelui Ucrainei, Volodimir Zelensky. El a subliniat că ”negocierile continuă non-stop în formatul videoconferințelor”, scrie Interfax.

"Grupurile de lucru lucrează în permanență. Un număr mare de probleme necesită o atenție constantă. Luni, 14 martie, va avea loc o sesiune de negocieri pentru a rezuma rezultatele preliminare.", a scris Podolyak pe Twitter, duminică.

Anterior, Podolyak, într-un interviu pentru ziarul Kommersant, a spus că negocierile cu Rusia se îndreaptă către un compromis. Potrivit acestuia, părțile „au început să vorbească despre ceva, și nu să arunce ultimatumuri”. Șeful Comisiei Dumei de Stat pentru Afaceri Internaționale, membru al delegației ruse la discuțiile ruso-ucrainene, Leonid Slutsky, a declarat că vede premise pentru apropierea pozițiilor Moscovei și Kievului în negocierile din zilele următoare. Totuși, părțile nu anunță detaliile procesului de negociere până la încheierea acordurilor.

Zelensky a spus care sunt scopurile și obiectivele Ucrainei în negocierile cu Rusia

Președintele Ucrainei, Volodimir Zelensky, a spus că scopul negocierilor cu Rusia este obținerea garanțiilor de securitate, iar sarcina delegației ucrainene în negocierile cu Federația Rusă este realizarea unei întâlniri între președinți.

"Este clar că aceasta este o poveste dificilă. O cale dificilă. Dar este nevoie de o cale. Și scopul nostru este ca Ucraina să obțină rezultatul necesar în această luptă, în această muncă grea de negociere. Necesar pentru noi, pentru pace și securitate. ”, a spus Zelensky într-un mesaj video, postat în noaptea de duminică spre luni.

Zelensky a numit și obiectivul negocierilor cu Federația Rusă ”normale, eficiente” garanții de securitate pentru Ucraina. Anterior, Zelensky a numit Ierusalimul un posibil loc de întâlnire cu președintele rus. Întâlnirile dintre Ucraina și Rusia în Belarus, în opinia sa, ar fi ”non-constructive”.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

WhatsApp
Iti place noua modalitate de votare pe dcnews.ro?
pixel