Negocieri PE. Ursula von der Leyen, susţinută de Donald Tusk
Autor: Florin Răvdan | Publicat pe: 04 iul 2019, 19:52
WhatsApp
Preşedintele Consiliului European, Donald Tusk, şi-a declarat susţinerea pentru Ursula von der Leyen şi a lăudat-o pe aceasta, la finalul unei discuţii avută joi. Ursula von der Leyen aşteaptă validarea Parlamentului European pentru a deveni noua preşedintă a Comisiei Europene. 

Minunat să mă întâlnesc cu Von der Leyen, o candidată excelentă pentru preşedinţia Comisiei, o prietenă a Europei centrale şi de est, dedicată statului de drept şi cu o viziune pentru a menţine UE unită, a scris pe Twitter polonezul Donald Tusk.

Polonia a blocat candidatura lui Franz Timmermans pentru această funcţie, considerându-l prea sever în ceea ce priveşte statul de drept. Timmermans a jucat un rol important în activarea articolului 7 din tratatul UE împotriva Poloniei şi Ungariei. 

Ursula von der Leyen a declarat miercuri că are nevoie de două săptămâni pentru a-şi prezenta 'viziunea' privind UE. Ea a avut o întâlnire şi cu actualul preşedinte al Comisiei Europene, Jean-Claude Juncker, care a descris-o drept o 'europeană adevărată' şi a apreciat că amândoi gândesc la fel când vine vorba de apărarea intereselor UE.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

WhatsApp
Iti place noua modalitate de votare pe dcnews.ro?