Negocieri EȘUATE PNL- USR în București. Rareș Bogdan, AVERTISMENT exploziv pentru ”prietenii de la USR”
Data actualizării:
Data publicării:
Autor: Roxana Neagu
WhatsApp
Dan Barna/ Foto Agerpres
Dan Barna/ Foto Agerpres
După ce s-a plâns jurnaliștilor că Ludovic Orban nu-i răspunde la telefon, se pare că Dan Barna pune condiții de neacceptat liberalilor, ceea ce l-a enervat la culme pe Rareș Bogdan. Prim-vicepreședintele PNL a transmis un avertisment clar către USR, în direct! 

Rareș Bogdan a anunțat că PNL, despre care afirmă că e cel mai bine cotat în sondaje, ”a decis să facă absolut orice, să cedeze, să fie rațional și să găsească soluții pentru ca dreapta să aibă o alianță pentru primăriile de sector, nu doar pentru Primăria Generală”. 

Barna are de ales. Acceptă acordul pus pe masă de PNL sau pierde tot. Rareș Bogdan, tranșant

”Ne dorim foarte mult să ajungem la un compromis, prin care să avem candidați comuni (PNL și USR-PLUS n.r.), pentru a spori șansele ca cel puțin patru, cinci primării de sector din șase să fie câștigate sau, de ce nu, șase din șase. În cazul în care nu vom ajunge la un acord, eu îi avertizez pe colegii mei și prietenii de la USR că USR nu va câștiga nicio primărie la București dacă nu va ajunge la un compromis cu PNL și PMP și, de asemenea, riscăm să nu câștigăm decât maximum două primării de sector, poate trei, cu greu, și celelalte primării să aparțină PSD.” a spus Rareș Bogdan, la Antena 3. 

Lui Barna nu-i plac candidații PNL

Dan Barna se pare că negociază de pe picior de forță cu PNL în București, iar liderul USR ar apăsa pedala la maximum. Iată ce susține Rareș Bogdan: ”Am cedat și am spus: vreți 3-3? În regulă, acceptăm și această condiție, din care un loc din cele trei sectoare îl dăm colegilor și partenerilor noștri de nădejde de la PMP. După ce am cedat și acest lucru, cei de la USR au venit cu noi condiții legate de persoanele care ar urma să candideze din partea PNL”. Nemulțumirile vizează candidații PNL la Primăria Sectorului 2 și la Primăria Sectorului 5, conform celor afirmate de liderul liberal. ”Încep și membrii noștri să fie tulburați, nervoși din cauza acestor condiționalități” a subliniat Rareș Bogdan.

La negocieri, participă Violeta Alexandru și Ludovic Orban. 

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

WhatsApp
Iti place noua modalitate de votare pe dcnews.ro?
pixel