În timpul nopții, Valentin Ștefan a făcut o mișcare controversată. Nebunie la Poșta Română pentru funcția de director general! / update
Data actualizării:
Data publicării:
Autor: Anca Murgoci
WhatsApp
Compania Națională Poșta Română S.A. a anunțat declanşarea procedurii de recrutare și selecție de candidaţi în vederea nominalizării în funcția de Director General al societății. 

Update: În timpul nopții de duminică spre luni, Valentin Ștefan a făcut o mișcare de ultimă oră. A modificat data depunerii dosarului pentru candidatură. Acum este... 20 septembrie 2023.

2. -imagine fara descriere- (posta-romana_67489600.jpg)

----

Știrea inițială:

Candidaţii care intră în cursa pentru nominalizarea în funcția de Director General la Poșta Română trebuie să îndeplinească cumulativ mai multe cerinţe, una dintre ele fiind să aibă minimum doi ani de experiență de administrare, conducere (membru al Consiliului de Administrație și/sau Director conform prevederilor Legii nr. 31/1990).

Culmea este că la CNAIR, candidaţii pentru nominalizarea în vederea în funcția de Director General trebuie să aibă minimum cinci ani de experiență de administrare, conducere (membru al Consiliului de Administrație și/sau Director conform prevederilor Legii nr. 31/1990).

Coincidență sau nu, această diferență din anunț CNAIR versus Poșta Română are legătură cu faptul că Valentin Ștefan a împlinit doi ani la Poșta Română.

De asemenea, o altă diferență între anunțurile pentru director la CNAIR versus Poșta Română vine din faptul că, la CNAIR, dosarul pe suport de hârtie se depune la sediul PLURI Consultants. În schimb, pentru Poșta Română se depune la... sediul central al Poștei, fix „acasă” la Valentin Ștefan, nu într-un loc să-i spunem... „independent”.

În scrisoarea de așteptări scrie că directorul general, adică Valentin Ștefan, directorul general al Poștei Române, va fi selectat de către comitetul de nominalizare și remunerare - dintre membrii Consiliului de Administrație. Practic există alt temei legal de a anula procedura de selecție!

Valentin Ștefan nu este membru al Consiliului de Administrație, așadar nu poate fi selectat ca director general. Ideea este ca prin scrisoarea de așteptări, ministerul Digitalizării a hotărât ca selecția pentru director general să se realizeze din cadrul administratorilor, adică a membrilor Consiliului de Administrație.


Această metoda este legală și posibilă având în vedere dispozițiile art. 35 alin.2 din OUG 109/2011, potrivit cărora „directorii pot fi numiți din afara Consiliului de Administrație sau dintre administratori... în urma procedurii de selecție pe OUG 109/ 2011”. Doar că la selecție puteau participa doar membrii Consiliului de Administrație.

VEZI ȘI: Premiera de la Poșta Română din caietul de sarcini și semnătura directorului general Valentin Ştefan - https://www.dcnews.ro/premiera-de-la-posta-romana-din-caietul-de-sarcini-si-semnatura-directorului-general-valentin-stefan_930210.html

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

WhatsApp
Iti place noua modalitate de votare pe dcnews.ro?
pixel