Nebunie cu data alegerilor prezidențiale 2024! Chirieac arată cu degetul spre Iohannis
Data publicării:
Autor: Ioan-Radu Gava
WhatsApp
Inquam Photos / Octav Ganea
Inquam Photos / Octav Ganea
Analistul politic Bogdan Chirieac a spus ce urmăresc partidele din România la următoarele alegeri și de ce se dorește amânarea alegerilor prezidențiale.

Într-o intervenție telefonică la Antena 3 CNN, la emisiunea moderată de jurnalista Berta Popescu, analistul politic Bogdan Chirieac a vorbit despre scopurile politice care stau în spatele amânării alegerilor prezidențiale în octombrie sau în noiembrie.

„Comasarea aberantă a alegerilor locale cu europarlamentarele, plus lista comună PSD-PNL, au fost în ideea clară, anunțată pe 3 martie, ca pe 15 și 29 septembrie să fie alegeri prezidențiale, iar pe 9 decembrie să fie alegeri parlamentare. Și-au luat acest angajament. PNL-ul, după ce s-a văzut cu sacii în căruță, a venit să spună - nu mă așteptam la PNL și nu cred că PNL-ul e de vină - că alegerile prezidențiale nu mai trebuie să aibă loc pe 15 și 29 septembrie“, a spus Bogdan Chirieac.

CITEȘTE ȘI         -        Tensiuni uriașe în coaliția de guvernare. PNL s-ar fi răzgândit în ziua în care Klaus Iohannis s-a retras din cursa pentru șefia NATO. Cum ar fi vrut s-o joace electoral

Cine se află în spatele dorinței PNL de a amâna alegerile

Potrivit lui Bogdan Chirieac, președintele Iohannis stă în spatele dorinței liberalilor de a amâna alegerile prezidențiale mai târziu în toamnă, mai ales după ce s-a retras din cursa pentru șefia Alianței Nord-Atlantice.

„Cred că domnul președinte Iohannis i-a schimbat părerea domului Ciucă. După eșecul usturător de la NATO, cred că nu mai vrea să aibă un președinte ales și dânsul să stea cu inima strânsă la Cotroceni gândindu-se când urmează să plece. Ăsta cred că e motivul pentru care a ieșit domnul Iohannis să ne spună că alegerile pot fi făcute și în noiembrie, și anul viitor, sau să nu se mai facă... Nu există vreun motiv pentru care, după ce ai stabilit un termen pe 15 și 29 septembrie, să te întorci.

Și mai e ceva. Ei spun că stânjenesc începerea școlii. Păi mai puțin stânjenești școala pe 15 septembrie, că nu se face mai nimic în prima săptămână, mai ales în primele 2-3 zile, decât în noiembrie. În plus, mă bucur că unii lideri politici au început să aibă mare considerațiune pentru școala românească“, a mai spus, ironic, Bogdan Chirieac.

CITEȘTE ȘI          -        Klaus Iohannis și-a retras candidatura la șefia NATO de săptămâna trecută. România îl susține pe Mark Rutte

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Acest articol reprezintă o opinie.

WhatsApp
Iti place noua modalitate de votare pe dcnews.ro?
pixel