Nebunie cu carantinarea Bucureștiului. Prefectul: Am aflat din Monitorul Oficial
Data actualizării:
Data publicării:
Autor: Andrada Oana
WhatsApp
Captură Antena 3
Captură Antena 3
Prefectul Capitalei, Alin Stoica, a reacționat privind „carantinarea Bucureștiului”, după ce ordinul Ministerului Sănătății, publicat în Monitorul Oficial, a ajuns subiect controversat în presă. 

„Ordinul respectiv a fost făcut de Ministerul Sănătății pentru că Ministerul Sănătății are competențe pe zona asta tehnică. Instituția prefectului nu are abilități în zona aceasta și nici specialiști.”, a spus prefectul Capitalei, marți seară. 

Alin Stoica a mărturisit că a aflat din Monitorul Oficial de Ordinul Ministerului Sănătății.

De asemenea, el a ținut să atragă atenția asupra faptului că „Bucureștiul nu este în carantină. Măsurile au fost luate în CNSU acum câteva zile și se aplică acele criterii.”

VEZI ȘI: Cîțu nu și-ar fi dat acordul pentru ordinul criteriilor privind carantinarea

„Regulile sunt următoarele: acest ordin stabilește niște criterii, după care se face o analiză tehnică. Analiza tehnică este făcută de DSU sau de INSP, în funcție de criteriile acestea. După care, se face o propunere și ordinul este dat de DSU. Totul pleacă de la o propunere... Decizia este luată pe niște factori mai complecși.”, a explicat ulterior prefectul Alin Stoica. 

Ordinul nu spune să intrăm în carantină.”, a subliniat Alin Stoica la Antena3. 

Prin Ordinul MS se introduc noi criterii pentru carantinarea localităților 

Ordinul elaborat de Ministerul Sănătății, semnat de secretarul de stat Andreea Moldovan, prevede noi criterii pentru carantinarea localităților: nivelul de testare COVID, rata de incidență, gradul de ocupare a paturilor din spitale și secțiile ATI.

Prin noul Ordin se introduce un punctaj pe baza unei grile. Mai multe puncte înseamnă o situația epidemiologică mai gravă, iar localitatea în cauză poate intra în carantină.

VEZI ȘI:  Andreea Moldovan a vorbit despre noul Ordin care ar putea băga Capitala în carantină

Bucureștiul, pasibil de carantină?

Dacă luăm în calcul vechea grilă, și pe aceea Bucureștiul este de carantină”, a spus Andreea Moldovan la Digi24. Întrebată de moderatorul emisiunii dacă sunt considerente politice la mijloc, aceasta a răspuns: „Nu, nu, nu aș vrea să distorsionez în asemenea mod discuția, eu nu sunt politică și nu fac politică, sunt medic”.

Iată Ordinul Ministerului Sănătății

2. Foto: MS... (criterii_carantina_noul-ordin_ms_25986500.jpg)

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

WhatsApp
Iti place noua modalitate de votare pe dcnews.ro?
pixel