Near mint, primul magazin de discuri de vinil din București
Data publicării:
Autor: Crişan Andreescu
WhatsApp
Near mint se desfășoară pe patru săli tematice: muzica clasică, jazz, folk și rock
Near mint se desfășoară pe patru săli tematice: muzica clasică, jazz, folk și rock
O clădire-monument din centrul istoric al Bucureștiului și-a redeschis ușile pentru a găzdui „Near mint", primul magazin din România postrevoluționară dedicat integral discurilor vinil.

Situat pe strada Mitropolit Filaret, la numărul 16, „Near mint" se desfășoară pe patru săli tematice (muzica clasică, jazz, folk și rock), proiectul transformându-se, încă de la lansarea sa, într-un experiment de cultural major, oferind un spațiu pentru audiții muzicale de înaltă factură, socializare și explorare artistică.
Elegantul edificiu de secol XIX ce găzduiește proiectul cultural „Near mint" a intrat în posesia celebrului ofițer Gheorghe Botnărescu în 1936, iar în perioada comunistă a fost confiscat.

Reabilitat de proprietarul actual, acum prinde viață printr-o amenajare inovatoare, în care substanța istorică se îmbină perfect cu noua sa misiune. 

„Vom deveni, suntem convinși, destinația preferată a tuturor audiofililor din România. Când intri în Near mint, după fireasca emoție provocată de calitățile acestui unic proiect, prima senzație pe care o ai este nu să îți tragi sufletul, ci să cauți, să scotocești, să te lași purtat de pași în timp ce muzica te înconjoară. Odată ce ne veți trece pragul veți fi convinși că aici, la Near mint, se întâmplă ceva memorabil" a declarat Alexandru Duma, coordonatorul proiectului „Near mint".

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

WhatsApp
Iti place noua modalitate de votare pe dcnews.ro?
pixel