Neamțu: Noua Republică va intra în AECR
Autor: DCNews Team | Publicat pe: 14 iul 2013, 11:53
WhatsApp
mihail-neamtu
mihail-neamtu

Mihail Neamțu anunță că partidul pe care îl conduce, Noua Republică, va deveni membru al Alianței Conservatorilor și Reformiștilor Europeni (AECR) în prima decadă a lunii noiembrie.

”Este vorba de o familie politică, a doua, ca număr, grupare de dreapta din Parlamentul European, care până astăzi nu avea certitudinea unui partener în România. Acolo unde Dan Voiculescu, ce a furat emblema unui partid nobil, aristocratic românesc, nu a putut, cu miliardele sale, să convingă, dar şi într-un moment în care noile grupări politice de dreapta din România, cum este Forţa Civică ori Mişcarea Populară, au probleme de adeziune internă şi de aderenţă la o familie europeană iată, Noua Republică a reuşit să persuadeze nişte demni reprezentanţi ai tradiţiilor republicane ori monarhice din Marea Britanie, Polonia, Cehia, Estonia şi alte ţări europene”, a declarat Neamțu pentru Agerpres.

El a punctat că invitația de aderare este una meritorie, dat fiind că formațiuni de dreapta din state precum Turcia sau Grecia nu și-au putut impune candidatura.

”Am dovedit că putem depăşi toate obstacolele puse de guvernarea Ponta, dar şi a celorlalţi care nu ne-au lăsat mai bine de un an şi jumătate să ne înregistrăm ca partid politic, am dovedit că nu suntem nici oportunişti şi nici traseişti politici, care să treacă la un alt partid ce le oferă o platformă de susţinere temporară pentru interese de moment”, a arătat Mihail Neamţu. Potrivit lui Neamțu, ”britanicii conservatori şi ceilalţi membri ai Alianţei au mai înţeles că Noua Republică investeşte în inteligenţă politică şi antreprenorială, fiind singurul partid de dreapta din România născut şi nu făcut, (...) Noua Republică fiind primul partid care a introdus, clar, noţiunea de alternativă la dreapta şi la stânga”.

”În actualul ritm de creştere a numărului de membri şi la o participare la vot a cel puţin 30% dintre alegători, la europarlamentare cred că ne vom obţine mandate, alăturându-ne în luarea deciziilor la nivelul UE viitorilor parteneri din Alianţa conservatorilor şi reformiştilor europeni”, a mai spus el.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

WhatsApp
DC Media Group Audience
Iti place noua modalitate de votare pe dcnews.ro?