Neamțu îl vrea pe Papahagi la șefia PDL. Blaga și Udrea nu au carismă de lider
Președintele partidului Noua Republică, Mihail Neamțu, consideră că nici Elena Udrea și nici Vasile Blaga nu întrunesc calitățile necesare refondării urgente a PDL, apreciind că fostul ministru al Dezvoltării nu poate depăși curând imaginea controversată pe care și-a creat-o, iar actualul lider al PDL poate deveni în orice moment secretar general al partidului. În consecință, Neamțu susține că Adrian Papahagi este acel "politician vrednic și curajos" de care România are nevoie.
Mihail Neamțu notează pe pagina sa de socializare trei certitudini: convenția PDL din 23 martie și cele două candidaturi anunțate până în prezent la șefia partidului: Vasile Blaga și Elena Udrea, după care explică de ce, în opinia sa, cei doi edmocrat-liberali nu oferă o soluție pentru renașterea PDL.
"Se anunță așadar înfruntarea previzibilă dintre cele două vechi tabere. Nu aparțin niciuneia dintre ele, și nu cred că PDL poate renaște cu vreunul dintre cei doi la cârmă. Îi apreciez pe fiecare pentru calitățile lor reale, dar le intuiesc și limitele. Vasile Blaga poate fi oricând un bun secretar general al PDL și este un om devotat partidului – nu însă și dreptei, nu atât ca abstracție doctrinară, ci mai ales ca năzuință a României care s-a săturat de numeroasele ipostaze ale FSN. Elena Udrea e un politician tenace, ambițios, tânăr, cu magnetism în presă, dar și-a construit o imagine controversată, pe care nu cred că o va putea depăși prea curând. Amândoi au legitimitate în partid și, cel mai important, resurse (notorietate, influență în teritoriu, sprijinul diverselor structuri și, nu în ultimul rând, bani), dar niciunul nu are carismă de leader, valori și principii de la care să nu facă rabat, reputație intactă sau dimensiune europeană", a scris, marți, Neamțu în postarea de pe facebook, intitulată ,,Un politician vrednic și curajos. România are nevoie de forța și exceleța lui Adrian Papahagi".
Prin urmare, liderul NR consideră că, împreună cu Cristi Preda, Monica Macovei, Teodor Baconschi, Sever Voinescu, Toader Paleologu, "au obligația" de a propune și o a treia moțiune. "Nu m-am sfătuit cu niciunul dintre ei, iar faptul că îi citez nu înseamnă că vorbesc în numele lor sau că s-a decis ceva. Este pur și simplu ceea ce cred în acest moment. Este un test pentru noi și pentru PDL, pe care nu avem voie să nu-l încercăm. Capitalul nostru este mai ales simbolic, în ordinea gândului, a credinței, a valorilor și se hrănește din speranța că există un electorat articulat, european, urbanizat, inteligent, care nu mai poate concepe politica în termenii (de)consacrați până acum.
Convins că "mulți colegi ai săi recunosc urgența strategică a refondării PDL", Mihail Neamțu precizează că "e vorba de asumarea clară a valorilor României europene, de un leadership inatacabil și curajos, de o strategie care să excludă pactizarea cu PSD sau livrarea către PNL. Nu avem doar o nișă electorală, ci un bulevard pe dreapta, pe care suntem datori să-l ocupăm. Dacă PDL nu înțelege acum acest lucru, 16% vor părea în 2014 un vis frumos", conchide liderul NR.
Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News