Ne întoarcem în anii '80, sub regimul Ceaușescu? Țepuș: Poate, măcar acum, veți lua seama la felul în care Nicușor Dan "iubește" artiștii
Data publicării:
Autor: Anca Murgoci
WhatsApp
Inquam Photos / Raul Stef
Inquam Photos / Raul Stef
Marinela Țepuș, teatrolog și filolog, a arătat cum lumea teatrului riscă o lovitură majoră prin noile măsuri fiscale.

Dacă se vor da concursuri după Caietele de obiective întocmite de către Direcția Cultură, Învățământ, Turism a Primăriei București, se pot desființa/ comasa toate cele 11 teatre avute în vedere în prima tranșă (Teatrele "Bulandra", "Nottara", "Tănase", Evreiesc de Stat, Mic, Opera Comică pentru Copii, "Creangă", "Stela Popescu", Metropolis, Dramaturgilor Români, Masca, a spus Marinela Țepuș.

De altfel, prin anii 1980, sub regimul Nicolae Ceaușescu, a fost o perioadă de comasare, dar nu a funcționat.

„Poate că acum înțelegeți de ce Caietele de obiective întocmite de către Directia Cultură, Învățământ, Turism, pentru cele 11 teatre din subordinea PMB și CGMB, în vederea ocupării posturilor de manageri, sunt IDENTICE. Poate, măcar acum, veți lua seama la felul în care dl primar general "iubește" artiștii, pe principiul "Toți pentru unul, unul pentru toți", adică mai bine îi aruncă în stradă pe angajați decât să-i ajute, concret, pe independenți!

ATENȚIE, MAI ALES, LA (1) b). Prin (1)a) se desființează/comasează/ fuzionează toate teatrele de proiecte/ centrele culturale și instituțiile de spectacole cu mai puțin de 50 de angajați!!!

Prin (1) b), dacă se vor da concursuri după Caietele de obiective întocmite de către DCÎT a PMB, se pot desființa/ comasa toate cele 11 teatre avute în vedere în prima tranșă (Teatrele "Bulandra", "Nottara", "Tănase", Evreiesc de Stat, Mic, Opera Comică pentru Copii, "Creangă", "Stela Popescu", Metropolis, Dramaturgilor Români, Masca (ultimele patru se încadrează la ambele puncte).

Mai sunt și în țară câteva în aceeași situație (se încadrează la (1) a), cu mai puțin de 50 de angajați. Chiar nu ne pasă/nu ne doare?!!!

(1) Începând cu data de 1 ianuarie 2024 instituțiile publice cu personalitate juridică aflate în coordonarea/subordonarea/autoritatea autorităților publice centrale/județene sau locale își pot desfășura activitatea dacă îndeplinesc următoarele condiții cumulative (!!!):

a) Au un număr de peste 50 de posturi aprobate conform legii și efectiv ocupate în structurile organizatorice;

b) Activitățile desfășurate de instituțiile publice nu se suprapun peste sau sunt similare cu alte activități desfășurate de alte instituții publice cu obiect de activitate același sau similar;

(2) Instituțiile publice care nu îndeplinesc condițiile prevăzute la alin.(1) se pot comasa/desființa/reorganiza/fuziona sau transfera activitatea și personalul încadrat către alte structuri organizatorice inclusiv către structurile organizatorice aflate în coordonarea/autoritatea/subordonarea autorităților publice locale prin modificarea corespunzătoare a numărului de posturi, organigramei și a regulamentelor de organizare și funcționare"*

* Spicuiri din art XX al celebrei (deja) Ordonanțe privind unele măsuri fiscal-administrative... ce ni se vor impune”, a scris Marinela Țepuș pe Facebook.

VEZI ȘI: Marinela Țepuș, apel către Nicușor Dan: S.O.S., teatrele bucureștene! Reclamație la adresa Lilianei Fedorca - https://www.dcnews.ro/marinela-tepus-apel-catre-nicusor-dan-s-o-s-teatrele-bucurestene-reclamatie-la-adresa-lilianei-fedorca_917503.html

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Acest articol reprezintă o opinie.

WhatsApp
Iti place noua modalitate de votare pe dcnews.ro?
pixel