Ne așteaptă o iarnă grea, avertizează secretarul general al NATO. "Putin s-a înșelat"
Data publicării:
Autor: Doinița Manic
WhatsApp
Ne așteaptă o iarnă grea, avertizează secretarul general al NATO. "Putin s-a înșelat" / Foto: Pixabay, de Jens Stoltenberg
Ne așteaptă o iarnă grea, avertizează secretarul general al NATO. "Putin s-a înșelat" / Foto: Pixabay, de Jens Stoltenberg
Secretarul general al NATO, Jens Stoltenberg, avertizează că ne așteaptă o iarnă grea.

Ne așteaptă o iarnă grea. Acesta este avertismentul lansat de către secretarul general al NATO. Jens Stoltenberg a participat marți la summitul "Platformei Crimeea", afirmând că ne vom confrunta și cu "război de uzură" în Ucraina. În acest context el le-a cerut aliaţilor să "rămână alături de Ucraina atât timp cât va fi necesar" în faţa invaziei ruse, relatează Agerpres, citând EFE.

"Se apropie iarna şi va fi una grea. Ceea ce vedem acum este o bătălie de uzură. Aceasta este o bătălie a tenacităţii, a logisticii. De aceea trebuie să susţinem sprijinul faţă de Ucraina pe termen lung pentru ca aceasta să rămână o naţiune suverană şi independentă", a indicat Stoltenberg.

"Preşedintele (rus Vladimir n.r.) Putin a crezut că poate zdrobi poporul ucrainean şi forţele sale armate, diviza naţiunile noastre democratice, dicta altora ce să facă. S-a înşelat", a susţinut secretarul general al NATO în discursul său în care a menţionat de asemenea sprijinul militar considerabil oferit Ucrainei de statele Alianţei.

Summitul "Platformei Crimeea", organizat în ajunul Zilei Independenţei Ucrainei



El a vorbit în cadrul celui de-al doilea summit al "Platformei Crimeea", desfăşurat în ajunul Zilei Independenţei Ucrainei şi la care au participat online oficiali din circa 50 de ţări.

Primul summit a fost organizat anul trecut la aceeaşi dată la iniţiativa preşedintelui ucrainean Volodimir Zelenski, care a anunţat atunci că ţara sa a dezvoltat o "strategie de dezocupare" a peninsulei anexate de Rusia în 2014, dar "Ucraina singură nu va putea niciodată să readucă înapoi Crimeea, vom avea nevoie de un sprijin eficient la nivel internaţional" în vederea "eliberării" ei.

Ambasada SUA de la Kiev emite o nouă alertă de securitate. Le cere americanilor să părăsească acum Ucraina

Ambasada SUA de la Kiev, îngrijorată în legătură cu posibilitatea tot mai mare a unor atacuri ruseşti în Ucraina zilele următoare, în jurul Zilei Independenţei din această ţară, le-a cerut din nou cetăţenilor americani să plece dacă pot face asta în siguranţă, potrivit Reuters.

VEZI ȘI: Ce se ascunde în spatele morții Dariei Dughina. Cristian Diaconescu: Momentul este unul extrem de tensionat, variantă strategică

'Departamentul de Stat are informaţii că Rusia îşi intensifică eforturile pentru a lansa atacuri asupra infrastructurii civile şi unităţilor guvernamentale din Ucraina zilele viitoare', a precizat ambasada pe site-ul său, într-un mesaj de avertizare.

'Ambasada SUA le cere cetăţenilor americani să plece din Ucraina acum, folosind opţiunile de transport terestru privat aflate la dispoziţie, dacă pot face asta în siguranţă', se precizează în atenţionare, care reia o recomandare ce a mai fost transmisă prin mesaje de alertă similare. Ucraina a interzis celebrările publice în capitală miercuri, când se aniversează independenţa de sub conducerea sovietică, invocând o ameninţare sporită a unui atac. Vezi mai mult despre acest subiect AICI.

VEZI ȘI: SUA condamnă uciderea fiicei lui Aleksandr Dughin: Suntem împotriva atacurilor care vizează civilii, fie ei din Kiev, Bucea, Harkov, Kramatorsk, Mariupol sau Moscova

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

WhatsApp
Iti place noua modalitate de votare pe dcnews.ro?
pixel