Navetă culturală pentru piesa RADIO, București-Craiova, la Teatrul „Marin Sorescu”. Guest-star, Vlad Craioveanu
Data actualizării:
Data publicării:
Autor: D.C.
WhatsApp
Imagine din piesa RADIO, regia Bobi Pricop, Teatrul Național ”Marin Sorescu” din Craiova. Foto: Albert Dobrin
Imagine din piesa RADIO, regia Bobi Pricop, Teatrul Național ”Marin Sorescu” din Craiova. Foto: Albert Dobrin
Teatrul Național „Marin Sorescu” din Craiova invită publicul din București la ultima NAVETĂ CULTURALĂ a anului 2022. Evenimentul va avea loc vineri, 9 decembrie 2022 și este dedicat spectacolului RADIO de Eric Bogosian, regia Bobi Pricop, spectacol ce îl are în rolul principal pe Sorin Leoveanu.  Special guest star-ul acestei reprezentații este Vlad Craioveanu.

Teatrul Național „Marin Sorescu” din Craiova este unul dintre cele mai importante teatre din țară, cu o tradiție de peste 170 de ani și cu o activitate internațională de prestigiu a cărei lungă și bogată istorie a culminat cu spectacolele legendare ale lui Silviu Purcărete, prezentate în cadrul celor mai importante festivaluri de teatru din întreaga lume dar și cu imensul succes internațional al Festivalului Shakespeare, care aduce în România spectacole de pe cinci continente, la fiecare doi ani.

Acum, cu o viziune contemporană, teatrul abordează perspectivele prezente și viitoare, adresându-se unui spectru din ce în ce mai larg de public, în conformitate cu provocările actuale.

Plecarea în ultima navetă culturală a anului 2022 se va face vineri, la ora 13:00 din București, TNB (parcarea din fața Sălii Studio).  Întoarcerea va fi după spectacol, în același loc.

Prețul biletului (132 lei) include transportul tur-retur cu autocarul și biletul la spectacol, iar biletele pot fi achiziționate direct din site-ul teatrului: https://ebilet.tncms.ro/ebilet/Spectacol/Edit/1207.

Bobi Pricop, candidat la Premiul Europa pentru Teatru

Spectacolul RADIO s-a bucurat de un mare succes la data premierei (decembrie 2019), primind numeroase cronici de specialitate favorabile, iar actorul Sorin Leoveanu a fost nominalizat la Premiul UNITER pentru cel mai bun actor în rol principal, pentru rolul Barry Champlain. 

"Vreau să vă aud. Ce-aveți de gând să faceți pentru țara asta. Aici. La Radio. Night Talk. Ultima noastră scăpare. Oamenii nu mai știu să vorbească unii cu alții", este fraza cheie a spectacolului.

”Bobi Pricop este unul dintre cei mai inovativi și suprinzători tineri regizori, candidat, începând cu anul 2018, la Premiul Europa pentru Teatru. Regizorul Bobi Pricop a făcut un spectacol fascinant despre demenţa patologică a lumii cu un text de Eric Bogosian, "Talk Radio", premiat cu Premiul Pulitzer în 1987 şi ecranizat de Oliver Stone în 1988. E surprinzător să vezi cum o emisiune radiofonică de aproape două ore, redată ca atare pe scenă, devine atât de palpitantă și pe plan vizual”, a scris Oana Stoica, Scena9.

”Sorin Leoveanu în rolul lui Barry Champlain cel mereu prezent în scenă, duce greul reprezentării piesei și viziunii regizorale, interpretarea sa fiind excepțională”, a scris Ileana Lucaciu, Blog de spectator.

Spectacolul RADIO vorbește despre nevoia fiecăruia dintre noi de a fi vocea lumii sale. Folosindu-ne de tehnologia pe care o avem la dispoziție, căutăm să le vorbim celorlalți despre noi, despre fricile, angoasele, descoperirile, emoțiile, curiozitățile, așteptările sau neîmplinirile noastre. Sperând că, la capătul mărturisirilor noastre, se va afla cineva care simte la fel.

RADIO

de Eric Bogosian

Traducerea: Silvia Năstasie

Regia: Bobi Pricop

Scenografia: Nikola Toromanov

Muzica live: Eduard Gabia

Cu: Sorin Leoveanu, Gabriela Baciu, Alex Calangiu, Ștefan Cepoi, Ramona Drăgulescu ,

Romanița Ionescu , Cerasela Iosifescu, Geni Macsim, Alina Mangra , Dragoș Măceșanu,

Cătălin-Mihai Miculeasa , Claudiu Mihail , Marian Politic, Tamara Popescu , Vlad Udrescu,

Nicolae Vicol.

Durata spectacolului: 2 ore (fără pauză)

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News


WhatsApp
Iti place noua modalitate de votare pe dcnews.ro?
pixel