Navele Navrom rămân la mal. Cioloș îl atacă pe Grindeanu, ”care stă pe uscat”: Cauze birocratice pe care ministrul nu reușește să le rezolve
Data actualizării:
Data publicării:
Autor: Rodica Mitu
WhatsApp
La Ministerul Transporturilor a avut loc, în această săptămână, o întâlnire de lucru ce ar fi trebuit să pună capăt situației fără precedent din Delta Dunării. Concluzia? „Navele Navrom Delta rămân la mal!” Dacian Cioloș a vorbit despre cauze birocratice „pe care ministrul Sorin Grindeanu nu reușește să le rezolve”.

„În timp ce Guvernul anunță tot felul de măsuri de sprijin pentru populație pentru un viitor nedefinit, aproape 10.000 de oameni din Delta Dunării stau de trei zile fără transport public de necesitate din cauze birocratice pe care ministrul Sorin Grindeanu nu reușește să le rezolve”, și-a început astfel Dacian Cioloș mesajul publicat pe rețeaua de socializare Facebook.

„Pentru domnul Grindeanu, care stă pe uscat, trebuie zis că majoritatea oamenilor Deltei nu au altă soluție de a călători în afara navelor de transport pe apă și că pentru ei este vital acest serviciu public”, a subliniat Dacian Cioloș.

„Înțeleg din ziarul local Tlgraf că problemele sunt legate de plăți ale subvenției de la minister către firma Navrom Delta, dar chiar nu concep că nu se poate găsi o soluție pentru ca mii de oameni să se poată deplasa cât se lungesc negocierile. Demnitarii din Guvernul României trebuie să înceapă să-și înțeleagă responsabilitatea și să pună oamenii înaintea oricărei probleme de birocrație și neînțelegeri contractuale. Altfel putem pune în fruntea ministerelor orice gestionar fără putere politică, nu e nevoie de miniștri ca să ocupe scaunele degeaba”, a conchis Dacian Cioloș.

Horia Teodorescu, apel pentru toate părțile implicate

Horia Teodorescu, președintele Consiliului Județean Tulcea, a vorbit despre situația de la societatea Navrom Delta.

„Eu cred că, printr-un efort comun al ambelor părți, această situație se va debloca. Să nu uităm că dacă vine iarna și ne mișcăm pe sloiuri, nu poate să facă transport în Delta Dunării decât Navrom Delta. Fac un apel în numele acestei societăți să găsim în limita legalității toată înțelegerea posibilă ca această activitate să se desfășoare. O activitate așa cum face Navrom Delta, nu cred că face vreun agent economic în România astăzi, și nici cinci ani de acum încolo, dacă ne gândim la dotarea și valoarea dotărilor navelor care se mișcă în Delta Dunării în acest format de 31 de ani.

Aici toată lumea trebuie să lucreze în aceeași direcție și să încercăm să rezolvăm, în limita legalității, tot ceea ce se poate. Știu că este o situație grea, aproape imposibilă, nu mai au sume să-și cumpere carburanți. Sper ca Ministerul să vadă acest lucru și să dea dovadă de mai multă deschidere”, a spus Horia Teodorescu, președintele CJ Tulcea. 

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

WhatsApp
Iti place noua modalitate de votare pe dcnews.ro?
pixel