Data publicării:

Nave de război şi avioane chineze în jurul insulei Taiwan. Chirieac: Generalul Ben Hodges a spus că, în cinci ani, este foarte posibil un război între SUA şi China

Autor: Florentina Constantin | Categorie: Stiri
WhatsApp
Imagine cu rol ilustrativ / Sursa foto: Pixabay
Imagine cu rol ilustrativ / Sursa foto: Pixabay
Duminică, Ministerul Apărării din Taiwan a detectat 9 nave de război şi 58 de avioane chineze în jurul insulei, după ce, cu o zi înainte, a reperat tot atâtea nave şi 71 de avioane.

Exerciţiile simulate au inclus lovituri de precizie împotriva unor ţinte cheie de pe insula Taiwan şi de pe apele înconjurătoare, a informat presa de stat de la Beijing. Potrivit Chinei, exerciţiile au fost efectuate sub supravegherea comandamentului teatrului de est al Armatei de eliberare a poporului şi au fost lansate după ce preşedintele taiwanez s-a întâlnit, miercuri, în California, cu preşedinte Camerei Reprezentanţilor, Kevin McCarthy, întâlnire la care Beijingul a promis că va răspunde cu măsuri ferme şi energice.

Totodată, aceste manevre militare vizează să stabilească capacitatea Chinei de a prelua controlul asupra Mării, spaţiului aerian şi informaţiilor pentru a crea o descurajare şi o încercuire totală a Taiwanului, a transmis televiziunea de stat chinez. Preşedintele Camerei Reprezentanţilor din SUA a repetat sâmbătă pe Twitter ca Beijingul nu trebuie în niciun  să îmi spună unde pot să mers sau cu cine pot vorbi.

Inclusiv un distrugător al SUA este în apele revendicate de China. Joe Biden spunea că dacă cumva China va ataca Taiwanul, SUA va intra militar în acel conflict.

"Generalul Ben Hodges a spus că, în cinci ani, este foarte posibil un război între SUA şi China"

"Generalul american Ben Hodges, la București, a spus că, în cinci ani, este foarte posibil un război între SUA şi China. Eu cred că, în acest moment, China negociază în vizita președintelui Xi la Moscova, în vizita lui Emmanuel Macron şi a Ursulei von der Leyer la Beijing. Totul ţine de o negociere pe care China vrea să o facă de pe poziţii de forţe cu Occidentul. Nu cred că Beijingul va trece peste anumite linii roşii, în relaţia cu Occidentul, deoarece creşterea economică, din toate punctele de vedere, a Chinei, inclusiv din punct de vedere al avansului tehnologic, s-a făcut fiind alături de Occident, nu împotriva Occidentului. Nu cred, totuşi, că o civilizaţie de 5000 de ani ar porni un război în care specia umană ar fi pusă în pericol. Nu în acest moment!", a punctat analistul politic Bogdan Chirieac, la Antena 3 CNN.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

acest articol reprezintă o opinie;

WhatsApp
pixel