Nava Victor Angelescu. SUCCES românesc
Data publicării:
Autor: Rodica Mitu
WhatsApp
Nava de cercetare și pescuit oceanic „Victor Angelescu“ a acostat în portul Puerto Madryn, situat în regiunea Chubut din Patagonia, potrivit stiridiaspora.com .

Nava, care a intrat în dotarea Instituto Nacional de Investigación y Desarrollo Pesquero (INIDEP) din Argentina în luna octombrie, se afla în primul voiaj de acomodare a echipajului cu tehnica din dotare când a primit misiunea de a cerceta locul unde se presupune că s-a scufundat submarinul.

Potrivit jurnaliștilor, nava, echipată cu cele mai moderne sonare și echipamente de cercetare marină a reușit să identifice ceea ce pare a fi o siluetă a submarinului militar la o adâncime de 477 de metri în Golful San Jose, la 1.300 km sud de Buenos Aires.

În prezent, 14 nave și zece avioane sunt mobilizate în zona unde s-a înregistrat ultima poziție comunicată de la bordul lui San Juan.

Autoritățile argentiniene au luat decizia de a numi nava de cercetare și pescuit oceanic, Victor Angelescu, în onoarea românului care a contribuit la dezvolarea cercetării marine în Argentina. Angelescu s-a născut în România în 1912 și este fondatorul Institutului de Biologie Marină din Argentina, notează sursa citată.

[citeste si]

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

WhatsApp
Iti place noua modalitate de votare pe dcnews.ro?
pixel