Urmărește emisiunea live
Navă estoniană, scufundată în largul coastei Ucrainei, după o explozie
Data actualizării:
Data publicării:
Autor: Doinița Manic
WhatsApp
Navă estoniană, scufundată în largul coastei Ucrainei, după o explozie / Foto cu caracter ilustrativ: Pixabay, de WikiImages
Navă estoniană, scufundată în largul coastei Ucrainei, după o explozie / Foto cu caracter ilustrativ: Pixabay, de WikiImages
O navă estoniană s-ascufundat în largul coastei Ucraine, după o explozie.

Proprietarii estonieni ai unei nave de marfă spun că aceasta s-a scufundat în largul coastei Ucrainei, după o explozie, scrie BBC.

Ei spun că doi membri ai echipajului au ajuns pe o plută de salvare pe mare, iar alți patru au fost dispăruți inițial. Ulterior, toți șase au fost preluați de un serviciu local de salvare ucrainean.

Nava sub pavilion Panama este deținută de compania Vista Shipping Agency din Estonia. Statul baltic Estonia este membru NATO și are graniță cu Rusia.

Nava fusese ancorată în largul coastei ucrainene după ce a părăsit cu câteva zile în urmă portul sudic Chornomorsk, lângă Odesa. Nu este clar ce a cauzat explozia.

VEZI ȘI: Război Rusia - Ucraina - ziua 9. Macron spune că Putin a refuzat „să oprească atacurile acum“. SUA și Rusia, linie telefonică specială / LIVE TEXT / VIDEO

Armata ucraineană spune că Rusia trimite nave de debarcare amfibie pentru a captura Odesa, un oraș de un milion de locuitori și un port maritim important, în timp ce își continuă avansul în sudul Ucrainei.

O navă sub pavilionul Republicii Moldova a fost lovită în Marea Neagră

Membrii echipajului navei Millenial Spirit sub pavilionul Republicii Moldova, lovită de un obuz în apele neutre din Marea Neagră au fost salvați, însă doi dintre ei sunt în stare gravă, informează Agenția Navală a Republicii Moldova. Echipajul este format din cetățeni ruși.

Agenția Navală informează că vineri, 24 februarie, nava Millenial Spirit sub pavilionul Republicii Moldova a fost lovit de un obuz în apele neutre din Marea Neagră.

„Agenția Navală a Republicii Moldova informează că la data de 25.02.2022, nava Millenial Spirit IMO Nr. 7392610 (nava de tip Chemical Tanker) sub pavilionul Republicii Moldova fiind în apele neutre din Marea Neagră (46°22.221’N, 031°07.095’E) a fost lovit de un obuz (nu se cunoaște sursa lansării obuzului). La bordul navei a izbucnit un incendiu, echipamentele și bărcile de salvare au fost distruse, echipajul navei a părăsit nava echipați doar cu veste de salvare. La moment se petrec acțiuni de salvare de către navele din preajmă. Echipajul navei este format din cetățeni ai Federației Ruse”, potrivit ANRM. Vezi mai mult AICI.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

WhatsApp
Iti place noua modalitate de votare pe dcnews.ro?
pixel