Nava care a blocat Canalul Suez a ajuns în sfârșit în Marea Britanie, destinația sa finală
Data publicării:
Autor: Neagoe Narcis-Florentin
WhatsApp
Sursa: Pixabay
Sursa: Pixabay
Nava Ever Given a ajuns în final la destinația finală, Marea Britanie.

Nava uriașă care a blocat Canalul Suez aproape o săptămână a fost descărcată după ce a ajuns în Marea Britanie. Conform BBC, Ever Given a sosit în portul Felixstowe din Suffolk, marți, la ora 18:30 a României. A fost prima vizită în Regatul Unit a navei după ce a blocat temporar transporturile maritime din toată lumea.

Portul Felixstowe a transmis că 2.000 de containere au fost descărcate de pe vas cu ajutorul unei macarale, iar procesul durează în jur de 24 de ore. Nava de 400 metri lungime va părăsi portul la ora 04:00 a României în dimineața zilei de joi. Vasul este deținut de firma taiwaneză Evergreen Marine și trebuia să ajungă în Felixstowe la începutul lunii aprilie. Acesta a blocat cea mai scurtă cale de acces din Asia în Europa pentru aproape o săptămână în luna martie.

Sute de nave au fost întârziate

                                             

Sute de nave au fost întârziate de incident în timp ce așteptau să fie eliberat Canalul Suez din Egipt, iar altele au fost forțate să folosească ruta mult mai lungă care ocolește vârful sudic al Africii pentru a nu rămâne și ele blocate. Când a fost eliberată în sfârșit nava, autoritățile egiptene și deținătorul japonez al vasului, Shoei Kisen Kaisha Ltd, au ajuns la un acord privind despăgubirile ce aveau să fie plătite.

Aproximativ 775 milioane dolari valorau bunurile din cele 18.000 de containere pe care le căra Ever Given, însă multe dintre ele vor fi distruse fiindcă erau fructe și legume care și-au depășit data de valabilitate. O mare parte din containere au fost debarcate în portul Rotterdam, înainte ca vasul să ajungă la britanici.

Jake Slinn este deținătorul unei firme din Ipswich care aștepta 20-30 de containere în primăvară. Compania sa va angaja să distrugă mărfurile nedorite, cum ar fi mâncarea expirată, ori să gestioneze mărfurile abandonate. „La acest moment, nu am luat vreun obiect de pe navă”, a spus el.

VEZI ȘI: Nava „Ever Given” care a blocat Canalul Suez va fi eliberată. Despăgubiri de sute de milioane.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

WhatsApp
Iti place noua modalitate de votare pe dcnews.ro?
pixel