Naty Badea, departe de țară și în lacrimi de 1 Decembrie: Simt românește și cu sufletul nu am plecat niciodată
Data publicării:
Autor: Ioan-Radu Gava
WhatsApp
Sursă foto: Facebook Naty Badea
Sursă foto: Facebook Naty Badea
Naty Badea a transmis un mesaj emoționant din Mestre, cu ocazia Zilei Naționale a României.

Naty Badea, corespondentul Antena 3 în Italia, a vorbit despre un moment emoționant care are loc astăzi, 1 Decembrie 2021, la Mestre. Aceasta a izbucnit în lacrimi și a transmis un mesaj emoționant pentru românii din țară:

„Eu mă aflu în fața bisericii ortodoxe române Santa Lucia din Mestre, o construcție absolut spectaculoasă. A fost inaugurată acum 3 ani, când se împlinea 100 de ani de la Marea Unire. Această biserică a fost construită de la zero cu ajutorul donațiilor făcute de români și de basarabeni. E incredibil cum la mii de kilometri de țară, românii de pe ambele maluri ale Prutului și-au dat mâna, au construit această biserică din spatele meu. Această construcție nu ar fi fost posibilă fără eforturile preotului paroh Avram Matei, împreună cu soția sa. Sunt doi oameni minunați, modești, adevărați români. În această seară, la ora 18, va fi slujbă, iar duminică va fi o petrecere. Este impresionant ce au reușit să facă acești oameni în Mestre și mă bucur foarte mult că i-am cunoscut.

Este un 1 Decembrie pe care eu îl petrec departe de țară și vreau să spun că emoțiile și iubirea pentru România, nostalgia și dorul, sunt mai puternice atunci când ești foarte departe. Poate nici nu îți dai seama atunci când treci pe acolo cât de importante sunt aceste valori. Eu, de foarte mulți ani, în fiecare zi de 1 Decembrie eram acolo, în regie, împreună cu colegii mei de la Antena 3 (...). Astăzi, nu sunt acolo, dar sunt româncă, simt românește și cu sufletul nu am plecat niciodată de acolo“, a concluzionat, în lacrimi, jurnalista Naty Badea.

Parada militară de 1 Decembrie

Aproximativ 1.500 de militari și specialişti din Ministerul Apărării Naţionale, Ministerul Afacerilor Interne, Serviciul de Telecomunicații Speciale și Administrația Națională a Penitenciarelor, la care se alătură militari străini, cu aproximativ 100 de mijloace tehnice vor participa miercuri, 1 Decembrie, începând cu ora 11.00, la Parada Militară Națională organizată cu ocazia Zilei Naţionale a României, în Piaţa Arcului de Triumf din Bucureşti. De asemenea, în funcție de condițiile meteorologice, vor evolua și aproximativ 30 de aeronave.

Totodată, în zona Arcului de Triumf va fi amplasată o expoziție de tehnică militară care va putea fi vizitată după încheierea ceremoniei oficiale, până la ora 14.00.

Tot în Bucureşti va avea loc, începând cu ora 9.00, o ceremonie militară și religioasă de depunere de coroane şi jerbe de flori la Mormântul Ostaşului Necunoscut, din Parcul Carol I, iar de la ora 19.00, militari ai Brigăzii 30 Gardă „Mihai Viteazul” se vor retrage cu torțe pe traseul Palatul Cercului Militar Național - Calea Victoriei – Palatul Parlamentului – Palatul Cotroceni – sediul brigăzii (citește mai mult despre evenimentele de Ziua Națională AICI).

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

WhatsApp
Iti place noua modalitate de votare pe dcnews.ro?
pixel