Naty Badea, departe de țară și în lacrimi de 1 Decembrie: Aș vrea să vă spun ceva
Data actualizării:
Data publicării:
Autor: Rodica Mitu
WhatsApp
Naty Badea a izbucnit în lacrimi de 1 Decembrie.

Naty Badea, corespondent Antena 3 în Italia, a izbucnit în lacrimi în timpul intervenției sale de la Antena 3 CNN. „La mulți ani! În această seară, Italia se va lumina în culorile drapelului românesc. Mai mulți primari au luat această decizie de a lumina monumentele importante din orașele lor în culorile drapelului României, ca un omagiu pentru România și pentru românii care locuiesc și muncesc în Italia”, a spus Naty Badea.

La un moment dat, emoțiile au copleșit-o, fiind departe de casă și oamenii dragi din țară. „Aș vrea să vă spun La mulți ani! Aș vrea să-i mulțumesc României, în primul rând, pentru limba română, pentru familia mea, care acum este departe, dar care m-a educat cu valori extrem de înalte și, nu în ultimul rând, vreau să mulțumesc pentru cea mai frumoasă meserie pe care o am, pentru cel mai frumos loc de muncă, dar și pentru cei mai senzaționali colegi de care mi-e dor în fiecare zi a anului, dar mai ales de 1 decembrie”, a zis Naty Badea. 

„Nu știu de ce această zi îmi provoacă atâtea emoții”, a mai spus Naty Badea.

„Mi-ai promis că nu plângem, Naty”, i-a zis Mihaela Bîrzilă. „1 Decembrie e foarte important pentru mine, mai ales când sunt departe de țară...”, a spus Naty Badea.

 

Citește și...

Naty Badea, interviu după ce s-a mutat în Italia. Cum este să locuiască acolo și care sunt principalele diferențe față de România

Amintim că Naty Badea a acordat un interviu pentru DCNews în ianuarie. Întrebată cum este să locuiască în Italia și care sunt principalele diferențe față de România, Naty Badea a răspuns astfel: „Italia este fără îndoială o țară superioară, din multe puncte de vedere, față de România, cu toată dragostea subiectivă pentru țara mea, trebuie să recunosc acest lucru. De exemplu, după părerea mea, învățământul în Italia, în acest moment, este superior celui din România. Pe de altă parte, birocrația aici este mult mai stufoasă și mai absurdă decât în România, cred că puteți să inmulțiți cu o mie chiar.”

„Sunt multe aspecte complicate ale vieții de zi cu zi cu care mi-a fost greu să mă obișuiesc, multe reguli diferite, multe mentalități diferite. Unul din lucrurile pe care le apreciez în Italia este spiritul civic, care este unul remarcabil și asta se reflectă în multe domenii ale vieții. Eu am decis să vin în Italia pentru motive strict personale și, cum întotdeauna am ținut viața mea privată foarte discretă, astfel voi face și de această dată”, a explicat Naty Badea.

Naty Badea a spus că nu s-a simțit niciodată discriminată în Italia pentru că e româncă. „Absolut niciodată. Nici înainte, când veneam doar în vacanță, nici acum că locuiesc de șapte luni în Italia. Poate și pentru că le vorbesc foarte bine limba. Oricum, cred că italienii sunt un popor extrem de tolerant și primitor, obișnuit cu toate națiile care au emigrat de-a lungul timpului aici. În plus, românii sunt cea mai numeroasă comunitate de străini din Italia”, a spus Naty Badea.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

WhatsApp
Iti place noua modalitate de votare pe dcnews.ro?
pixel