NATO, îngrijorată de faptul că Rusia își mărește prezența militară în Kaliningrad
Data publicării:
Autor: Ioan-Radu Gava
WhatsApp
Reuniunea Comitetului Militar al NATO. România s-a angajat să trimită tehnică militară în Irak
Reuniunea Comitetului Militar al NATO. România s-a angajat să trimită tehnică militară în Irak
Secretarul general al NATO, Jens Stoltenberg și-a exprimat îngrijorarea cu privire la creșterea capacităților militare în apropierea orașului Kaliningrad.

Șeful NATO a afirmat acest lucru în timpul unei întâlniri cu ministrul lituanian de externe, Gabrielius Landsbergis,  infomează Censor.NET citând site-ul web al Alianței Euro-Atlantice.

„Stoltenberg și Landsbergis au discutat despre situația privind securitatea din regiunea Mării Baltice. Secretarul general al NATO și-a exprimat îngrijorarea cu privire la faptul că Rusia continua să dezvoltare capacitățile militare în jurul orașului Kaliningrad,  precum și față de recenta arestare a politicianului rus de opoziție Alexei Navalnîi.”, se menționează în comunicatul Alianței.

În cadrul întâlnirii părțile au făcut schimb de opinii cu privire la perspectivele dezvoltării NATO până în 2030 și pregătirea Alianței pentru  în fața viitoarelor provocări.

Jens Stoltenberg a mulțumit oficialului lituanian pentru desfășurarea unui grup de luptă NATO sub comandă germană în această țară. El a felicitat rolul politic și militar activ al Lituaniei în NATO, inclusiv angajamentul său de a aloca mai mult de 2% din PIB pentru apărare, informează Libertatea Cuvântului.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

WhatsApp
Iti place noua modalitate de votare pe dcnews.ro?
pixel