Data actualizării:
Data publicării:

NATO pregătește cel mai mare exercițiu militar din ultimii ani. Bogdan Chirieac: Rusia poate să atace foarte curând Republica Moldova

Autor: Dana Mihai | Categorie: Stiri
WhatsApp
FOTO: Freepik @vecstock
FOTO: Freepik @vecstock
Potrivit BILD, Vladimir Putin intenționează ca după ce o să încheie conflictul din Ucraina să-și extindă regiunile, iar NATO pregătește cel mai mare exercițiu militar din ultimii ani, la care vor participa 300 de mii de militari.

Analistul politic Bogdan Chirieac a vorbit la RomâniaTV despre un posibil atac al Rusiei față de Republica Moldova.

"Ani de zile ne-am chinuit să le explicăm partenerilor occidentali, ziariști, analiști, diplomați, oameni care erau interesați de subiect că problema fundamentală este Marea Neagră, nu Marea Baltică, oricât ar părea de ciudat. Abia când a început războiul din Ucraina s-au lămurit că problema este în Marea neagră.

La fel și cu acest exercițiu și cu alte lucruri date prin Bild, care e totuși un ziar de scandal, sigur că e cel mai citit din Germania, dar e de scandal nu de analize geostrategice.

Rusia nu o să atace nici anul acesta, nici la anu', nici la mulți ani NATO, direct, în schimb Rusia poate să atace foarte curând Republica Moldova, care tocmai ce a început negocierile de aderare la Uniunea Europeană.

Este foarte bine să facă acel exercițiu, eu l-aș fi făcut și în Sud, nu doar în Nord. Pericolul mare este aici în Sud, că Rusia să ocupe Odessa și Buceagul și să vină în frontieră cu România, acesta este un pericol cât se poate de real. Pericolul mare este acapararea Republicii Moldova de către Rusia", a explicat Bogdan Chirieac, la RomâniaTV.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

WhatsApp
pixel