Naționala de fotbal a Chinei mizează pe jucători naturalizați, în speranța la o calificare la Cupa Mondială din 2022
Data publicării:
Autor: Ioan-Radu Gava
WhatsApp
Foto cu caracter ilustrativ: Pixabay
Foto cu caracter ilustrativ: Pixabay
În speranța calificării la Cupa Mondială din 2022, echipa de fotbal a Chinei mizează pe jucători naturalizați.

Echipa națională de fotbal a Chinei mizează tot mai mult pe jucători naturalizați, în speranța la o calificare la Cupa Mondială din 2022. Selecționerul Li Tie a convocat cinci fotbaliști născuți în străinătate pentru meciurile din lunile mai și iunie.

Astfel, în lot se află trei atacanți brazilieni: Elkeson, care a mai evoluat pentru naționala Chinei, dar și Alan și Fernandinho, care pot debuta la prima reprezentativă. Toți trei joacă la clubul Guangzhou. Încă un fotbalist al acestei grupări, englezul Tyias Browning, a fost și el convocat în premieră. Fundașul a evoluat anterior la formațiile din Premier League, Everton și Sunderland.

Li Tie l-a selecționat și pe mijlocașul englez Nico Yennaris, discipolul lui Arsenal Londra, care acum joacă la Beijing Guoan.

China este pe locul secund în grupa sa din turul doi preliminar al Cupei Mondiale, cu 7 puncte acumulate după patru meciuri disputate. Syria este liderul grupei, cu 15 puncte, dar a jucat cu o partidă mai mult. În turul trei preliminar vor ajunge câștigătoarele celor 8 grupe, dar și patru reprezentative de pe locul secund cu cele mai bune rezultate, precizează Publika.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

WhatsApp
Iti place noua modalitate de votare pe dcnews.ro?
pixel