Nathalie Becquart, prima femeie cu drept de vot în Sinodul Episcopilor
Data publicării:
Autor: Florin Răvdan
WhatsApp
Nathalie Becquart, prima femeie cu vot în Sinodul Episcopilor. Sursa: pixabay
Nathalie Becquart, prima femeie cu vot în Sinodul Episcopilor. Sursa: pixabay
La iniţiativa Papei Francisc, sora Nathalie Becquart a devenit prima femeie cu drept de vot în Sinodul Episcopilor.

Nathalie Becquart, în vârstă de 51 de ani, a fost numită sâmbătă în postul de subsecretar al Sinodului Episcopilor. Membră a Congregaţiei Xavières, ea devine prima femeie care ocupă acest post la Vatican.

Din 2019, Nathalie Becquart activează în calitate de consultantă pe lângă Sinod. Nominalizarea sa reflectă voinţa Papei de a promova „o mai mare participare a femeilor în procesul de guvernământ şi de luare a deciziilor la nivel ecleziastic”, a explicat secretarul general al Sinodului, cardinalul Mario Grech. Născută la Fontainebleau, Nathalie Becquart a absolvit Şcoala de Înalte Studii Comerciale din Paris. A mai studiat filosofia şi teologia, la Centre Sèvres - Facultatea Iezuiţilor din Paris, precum şi sociologia, la Şcoale de Înalte Studii în Ştiinţele Sociale.

A condus timp de zece ani, între 2008 şi 2018, Serviciul naţional pentru evanghelizarea tinerilor din cadrul Conferinţei episcopale din Franţa. A publicat mai multe eseuri, între care „Religios, de ce? O viaţă ce merită trăită” şi „Acum e timpul favorabil - Cinci puncte de vedere ale femeilor asupra crizei”, scrie Adevărul

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

WhatsApp
Iti place noua modalitate de votare pe dcnews.ro?
pixel