Nașul fiicei lui Putin, pe lista rușilor sancționați de UE. Detalii mai puțin știute despre Serghei Roldugin. El i-a făcut cunoștință cu Ludmila
Data actualizării:
Data publicării:
Autor: Doinița Manic
WhatsApp
Nașul fiicei lui Vladimir Putin, pe lista rușilor sancționați de UE / Foto: Captură video Pervîi Kanal
Nașul fiicei lui Vladimir Putin, pe lista rușilor sancționați de UE / Foto: Captură video Pervîi Kanal
Nașul fiicei lui Vladimir Putin se află pe lista rușilor sancționați de UE.

Serghei Roldugin, nașul fiicei președintelui rus Vladimir Putin, este unul dintre cei 26 de noi membri ai listei de 680 de persoane de pe lista neagră a personalităţilor sancţionate cu îngheţarea activelor şi interdicţie de călătorie.

Serghei Roldugin, în vârstă de 71 de ani, a fost violoncelistul principal al orchestrei Teatrului de Operă Kirov în anii 1980. El este nașul fiicei mari a lui Vladimir Putin, Maria, relatează Agerpres, citând The Guardian.

Violoncelistul se numără printre cei despre care se afirmă că amenință integritatea teritorială a Ucrainei. El se alătură unui număr de 680 de persoane și 53 de entități ale căror proprietăți în statele membre ale UE sunt înghețate și care se află sub interdicție de călătorie.

Ultimele liste cuprind oligarhi și oameni de afaceri activi în sectoarele petrolier, bancar și financiar, precum și ofițeri ai autorităților, personalități ale marinei și personalități din mass-media din Rusia.

Legătura cu Putin și schemele de spălare de bani

Serghei Roldugin este un prieten apropiat al lui Vladimir Putin. El a fost implicat în mai multe scheme de spălare a banilor prin conturi offshore. El este prieten cu liderul de la Kremlin de la sfârșitul anilor 1970. În martie 2016, The Guardian l-a descris pe Roldugin drept „cel mai bun prieten al lui Putin”. Roldugin a fost cel care l-a prezentat pe Putin Ludmilei, femeii cu care liderul de la Kremlin s-a căsătorit ulterior.

VEZI ȘI: Viața tumultoasă a lui Vladimir Putin, TABU în Rusia. E divorțat și are o amantă secretă. Cine sunt femeile care l-au cucerit - FOTO / VIDEO

În documentele Panama Papers, Roldugin a fost descris drept „îngrijitorul secret” al bogăției ascunse a lui Putin. Panama Papers ar prezentat informații despre activele de aproape 2 miliarde de dolari ale lui Roldugin, care sunt strâns asociate cu Vladimir. 

Yevgeny Roldugin, fratele mai mare al lui Serghei Roldugin, a urmat școala de pregătire KGB cu Putin în anii 1970 și mai târziu s-a întors în Republica Sovietică Socialistă Letonă și a lucrat ca agent KGB. La 15 noiembrie 2020, Yevgeny Roldugin a murit de COVID-19 în Riga, Letonia. La Riga, Yevgeny era șeful Gazprom în Letonia din 6 aprilie 2009, când Gazprom și-a deschis biroul în această țară. 

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

WhatsApp
Iti place noua modalitate de votare pe dcnews.ro?
pixel