Năsui: România va fi pe harta lumii în ceea ce privește producția de baterii
Data publicării:
Autor: Mihai Ciobanu
WhatsApp
Claudiu Năsui / Foto gov.ro
Claudiu Năsui / Foto gov.ro
România va fi pe harta lumii în ceea ce privește producția de baterii, iar resursele de grafit ale țării vor fi exploatate prin Salrom, anunță ministrul Economiei, Claudiu Năsui.

„România va fi pe harta lumii în ceea ce privește producția de baterii. Resursele de grafit ale țării vor fi exploatate prin Salrom. Unele companii de stat au mult potențial. În ciuda influenței negative politice, încă au șansa să devină mari companii de succes ale României. Una dintre ele este Salrom. Compania deține monopolul pe exploatarea sării din România și e una dintre puținele companii profitabile din ministerul economiei, tocmai grație acestui monopol”, transmite Claudiu Năsui.

El arată că a vizitat salina Ocna Dej, „de departe cea mai productivă mină din cele 7 ale Salrom”.

„În subteran, lucrurile merg în parametri buni, exploatarea fiind făcută cu utilaje moderne și cu un impact redus asupra mediului. Problemele sunt când ieșim la suprafață. Precum în multe companii de stat, presiunea politicului a fost să fie angajați oameni care nu fac nimic, dar care au îngroșat rândurile a ceea ce englezii numesc . Pe scurt, activ de partid, angajat la stat. Aici e un loc mare de eficientizare posibilă pentru companie. Nu avem nevoie de armate de directori puși politic. Rolul companiilor de stat nu e să plătească salarii directorilor. Nu voi tolera vehicule de salarii pentru sinecuriști. Scopul nostru este să închidem toate găurile negre și să permitem acestor companii să se dezvolte la maximum. Fix asta vom face”, adaugă Năsui.

Ministrul Economiei precizează că a numit un nou consiliu de administrație, în urmă cu câteva luni, „compus numai din oameni care și-au demonstrat competențele în mediul privat”.

„Este extrem de activ și a reușit în scurt timp să descâlcească nodul administrativ care a constrâns această veritabilă mină de aur a României să rămână blocată. Tot ei pregătesc lansarea proiectului pentru exploatarea grafitului. Un proiect care va relansa o industrie întreagă în România. Noul consiliu de administrație are tot sprijinul meu în planul său de a moderniza Salrom și de a închide toate robinetele prin care se scurg inexplicabil bani care ar trebui să fie ai românilor. Bani cu care s-ar putea face spitale, grădinițe, școli sau drumuri. Vă reamintesc că nu mai departe de această primăvară am reușit fix cu ajutorul acestui consiliu să blocăm un tun imobiliar. Grafitul este o materie primă esențială pentru fabricarea bateriilor, una dintre cele mai dinamice industrii din lume la această oră. România va fi pe harta lumii în ceea ce privește producția de baterii”, cochide Năsui, citat de Mediafax.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

WhatsApp
Iti place noua modalitate de votare pe dcnews.ro?
pixel