Năsui îl face praf pe Nicuşor Dan după ce a spus că UBER şi Bolt fac "concurenţă neloială" taximetriştilor: Ar distruge complet traficul
Data publicării:
Autor: Florin Răvdan
WhatsApp
Nicușor Dan solicită Parchetului să urgenteze măsurile împotriva persoanelor care au organizat greva de la STB / foto Facebook Nicușor Dan
Nicușor Dan solicită Parchetului să urgenteze măsurile împotriva persoanelor care au organizat greva de la STB / foto Facebook Nicușor Dan
La finalul anului 2021, Nicuşor Dan spunea că firmele de transport alternativ fac concurenţă neloială taximetriştilor şi că ar trebui ca Primăria Generală să apere interesele celor din urmă. Claudiu Năsui, ministru al Economiei în Guvernul Cîţu, îl face praf pe primarul general pentru această afirmaţie. 

„Legat de taximetrie în general, autoritatea publică nu şi-a exercitat practice niciodată dreptul de control şi o să facem asta. Nu e posibil să existe taximetrişti care să facă preţ, să condiţioneze un transport de o sumă care nu este cea din tarif şi multe alte lucruri. Pe de altă parte, niciodată, desi percepe taximetriştilor o taxă, Primăria Capitalei nu a apărat interesele acestei comunităţi şi există o concurenţă neloială pe care transportul alternativ o face activităţii de taxi. În acest moment, pe străzile din Bucureşti, sunt cam 7.000 de taximetrişti şi cam 28.000 de maşini care practică transportul alternativ. Deci a ajuns ca activitatea care este taxată de fapt de municipalitate să fie alternativa la transportul alternativ”, a precizat primarul general, conform Bucureşti FM.

Năsui, reacţie dură: Noroc că nu are puterea să desfiinţeze ride-sharing-ul. N. Dan, o mare dezamăgire

"Noroc că Nicușor Dan nu are puterea să desființeze ride-sharing-ul, că ar face-o.

Nu înțelege cum concurența scoate ce este mai bun din oameni. Este prizonierul unei mentalități socialiste în care statul dă monopol unora, și prin reglementare apar servicii de calitate și la prețuri mici. Fals. Experiența de dinainte de apariția aplicațiilor de ride-sharing ne arată fix asta. Puteai să faci plângere cât vrei la autoritatea de reglementare X sau Y, fără concurență nu s-a schimbat nimic.

Prostia este atât de mare încât chiar primarul ar distruge complet traficul în București în numele unei ideologii care ignoră realitatea. De ce? Concurența a dus la digitalizare rapidă, servicii mai bune și mai ieftine. Așadar, mulți oameni își lasă mașina acasă sau în garaj tocmai pentru că a apărut concurență la taxi-uri în București. Unii oameni au ales chiar să renunțe la mașină. Nu mai au grija locului de parcare, nu mai trebuie să întrețină o mașină, să-i plătească rata lunară, să țină cont să ia RCA să facă ITP, să schimbe anvelope iarna și vara.

Da, nu e perfect. Și nici nu va fi pentru că de când au intrat pe piață băieți deștepți au sărit rapid să ceară și ei câte un certificat, câte o atestare șoferilor care fac ride-sharing. Dar chiar și așa sistemul acesta rămâne infinit mai bun decât ce era înainte.

Nu e un secret pentru nimeni, Nicușor Dan e o mare dezamăgire. Impus de PNL la alegerile din 2020, a fost de fapt alternativa la încă 4 ani cu PSD. Dar la un moment dat va trebui să ne întrebăm dacă tot votând răul cel mai mic vom avea vreodată o alternativă bună", a scris Claudiu Năsui pe Facebook.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

WhatsApp
Iti place noua modalitate de votare pe dcnews.ro?
pixel