Nașterea Domnului ‘89. Blagoveștenie ‘91, lansare la BCU Carol I
Data publicării:
Autor: Flaviu Predescu 
WhatsApp
Recent, în Foaierul de lectură de la Biblioteca Centrală Universitară „Carol I”, a avut loc lansarea unei cărți-eveniment, semnată de col.(r) magistrat Gheorghe Ciobotaru: Nașterea Domnului ‘89. Blagoveștenie ‘91, cu subtitlul De la un proces la altul (editura Semne, 2024). 

„Volumul, care poate fi inclus în categoria „restituiri necesare”, este unul de „memorialistică profesională”, după cum l-a încadrat chiar autorul, și un adevărat act de curaj, aducând lumină asupra unor pagini necunoscute de istorie, pe care publicul larg avea dreptul și datoria să le cunoască, chiar și după 35 de ani. 

Evenimentul a avut un public numeros, atent și dornic de a afla ce exista în spatele cortinei, în acei primi ani ai schimbării de regim, când vremurile erau tulburi și, de multe ori, nesigure. Într-o societate care pare, după cum spunea Andrei Pleșu, una „paralizantă, a privilegiului”, Gheorghe Ciobotaru a refuzat privilegii, și-a păstrat gândirea obiectivă și a ales „dictatura” propriei conștiințe.” arată BCU Carol I într-un comunicat. 

Mireille Rădoi: „A sosit momentul să ascultăm toate istorisirile”

„Știm cu toții că s-au făcut nenumărate greșeli, voite sau nu și, probabil, multe dintre ele evitabile, dar important nu mai este să căutăm vinovații, ci să începem să scoatem la lumină aceste greșeli și să le asumăm, iar cartea domnului col.(r) magistrat Gheorghe Ciobotaru reprezintă un pas semnificativ în această direcție. Consider că sosit momentul să ascultăm toate istorisirile, toate interpretările, chiar adevărurile fiecăruia, deoarece acestea vor aduce o lumină neștiută și chiar nebănuită asupra mersului lucrurilor nu numai de la un proces la altul, dar și înainte de aceste procese descrise în carte, cu rezultate atât de complexe. Felicit această inițiativă și sper să se inițieze o serie de demersuri avizate și obiective, prin care să se descâlcească multe dintre nodurile istoriei noastre”, a afirmat Mireille Rădoi în alocuțiunea susținută la lansarea volumului. 

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

WhatsApp
Iti place noua modalitate de votare pe dcnews.ro?
pixel