Năstase: Băsescu a încălcat legi ale CSAT. Ponta, mișcare inteligentă
Data publicării:
Autor: Covrig Roxana
WhatsApp

Adrian Năstase a comentat, pe blogul personal "privatizarea CFR Marfă, pe masa CSAT". Fostul premier a atras atenția asupra frustrării de la Cotroceni și asupra încălcarii legii CSAT de către președintele Traian Băsescu. 

[caption id="attachment_346261" align="aligncenter" width="640"] foto: jurnalul.ro[/caption]

"Nu e bine, îi spun, probabil, consilierii săi fostului președinte" este de părere Adrian Năstase cu privire la "proiectele economice și privatizările" care "se fac la guvern, în condițiile în care se apropie alegerile".

În curtea cui rămâne pisica?

Fostul premier explică posibilul joc de la Președinție: "<<CSAT-ul ar fi un  mijloc bun de a intra in joc>>. Da, dar fără semnătura. Responsabilitatea sa ramana la guvern. Simplificat, cam asta e povestea cu CFR Marfă". Năstase adaugă: "Evident că în momentul în care fostul președinte a spus că Gruia Stoica are purici și nu poate lua bani de la bănci, privatizarea a devenit problematică".

Ponta, mișcare inteligentă

Adrian Năstase a mai subliniat că "Victor Ponta a făcut o mișcare inteligentă. Dacă CSAT-ul a avizat oportunitatea privatizării, după ce Băsescu a insinuat ca “privatizatorul” are probleme cu procuratura (fără să spuna despre ce e vorba), cerându-i premierului ca el să-și asume  riscul privatizării, premierul i-a aruncat pisica înapoi în curte, la CSAT. Dacă sunt probleme, spune, măi omule, despre ce e vorba!".

Băsescu încalcă legi

Fostul premier atrage atenția și asupra convocării, "în mod 'elegant'", a ședinței CSAT la o zi după plecarea premierului din țară. Năstase precizează că Traian Băsescu a încălcat "prevederile Legii 415 din 2002 privind organizarea și funcționarea CSAT, care stabilește anumite atribuții pentru vicepreședintele CSAT (premierul),  inclusiv consultarea cu acesta pentru ordinea de zi (art 7 din lege)".

"Băsescu a reușit să ducă în derizoriu înca o institutie a statului, care s-a reunit, inutil, neluând nicio decizie", a conchis Adrian Năstase.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

WhatsApp
Iti place noua modalitate de votare pe dcnews.ro?
pixel