NASA, misiune spațială pe Lună. De ce astronauții vor fi nevoiți să se dezbrace după ce vor ajunge pe suprafața lunară
Data publicării:
Autor: Doinița Manic
WhatsApp
NASA, misiune spațială pe Lună. De ce astronauții vor fi nevoiți să se dezbrace după ce vor ajunge pe suprafața lunară / Foto: Pixabay, de WikiImages
NASA, misiune spațială pe Lună. De ce astronauții vor fi nevoiți să se dezbrace după ce vor ajunge pe suprafața lunară / Foto: Pixabay, de WikiImages
Află în articol de ce astronauții care vor ajunge pe Lună vor fi nevoiți să se dezbrace. 

Primii astronauți care vor pune piciorul pe Lună după 50 de ani vor trebui să-și lase costumele spațiale după aceea. Aventurieri îndrăzneți care vor participa la misiunea NASA, planificată de agenția spațială americană pentru a se întoarce pe planetă în 2025, vor trebui să renunțe la hainele pe care le vor purta pe orbită, spun specialiștii, scrie Daily Star. Printre astronauții care vor participa la misiune se va afla pentru prima dată și o femeie.

VEZI ȘI: Cum arată cel mai nou costum pentru astronauții Artemis de la NASA, cu care poți sta pe Lună - Video în articol

În loc de costumul spațial alb îmbrăcat de Neil Armstrong când a făcut "un pas mic pentru om, un salt uriaș pentru omenire" în 1969, predecesorii săi vor îmbrăca ținute noi, verzi și portocalii.

Ei vor zbura de pe Pământ cu o rachetă Orion, ca parte a misiunii Artemis 3, apoi vor ajunge pe un modul de aterizare lunară SpaceX Starship HLS - cu care vor ajunge pe Lună. Pentru a reveni pe Pământ, ei vor decola de pe Starship și se vor întâlni, din nou, cu racheta Orion.

De ce vor fi nevoiți să își arunce costumele

Din cauza constrângerilor legate de greutate, ei vor fi nevoiți să-și arunce costumele pentru că în călătoria spre casă vor aduce în racheta Orion roci de pe Lună.

Mark Greeley, manager de program pentru activitatea extravehiculară pentru Axiom Space, cu sediul în SUA, care a construit costumele spațiale, a spus că echipamentul va trebui să rămână pe capsula de aterizare.

"Costumele spațiale se vor întoarce pe Starship. Apoi, Starship va rămâne pe orbită pe o perioadă nedeterminată. Poate că mănușile sau alte piese mici s-ar putea întoarce", a spus el,

Directorul executiv al Axiom, Michael Suffredini, a spus: "Acesta este procesul de gândire actual. Dar acest lucru se va întâmpla peste câțiva ani, deci nu m-ar surprinde dacă am avea o conversație la un moment dat cu privire la ceea ce ar putea fi posibil".

În misiunile Apollo de acum 50 de ani, astronauții NASA au purtat aceleași haine până s-au întors pe Pământ. Costumele au ajuns înapoi pe Terra, deși anumite elemente au fost, de asemenea, lăsate în urmă pentru a economisi spațiu. Cizmele purtate de astronautul Apollo 11 Armstrong pentru a face primul pas pe Lună se află încă la baza Tranquility - locul unde a aterizat.



Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

WhatsApp
Iti place noua modalitate de votare pe dcnews.ro?
pixel