NASA anunță că a detectat un nou SEMNAL misterios din spațiu. Provine de pe una din lunile lui JUPITER. Ce spun experții despre descoperire
Data publicării:
Autor: Doinița Manic
WhatsApp
Foto cu caracter ilustrativ Pexels
Foto cu caracter ilustrativ Pexels
O navă spațială a NASA a detectat un misterios semnal radio provenit de la unul dintre sateliții naturali ai planetei Jupiter.

NASA anunță că a detectat un nou semnal misterios din spațiu. Mai exact, o navă spațială a NASA a detectat un semnal radio de cinci secunde de la unul dintre sateliții naturali ai planetei Jupiter, scrie Fox News.

Acest semnal ar fi venit de la Ganymede și a fost detectat de sonda spațială Juno a NASA. Misiunea Juno este de a studia planeta Jupiter și de a înțelege cum s-a format. Potrivit experților, descoperirea semnalului marchează primul semnal venit de pe unul dintre sateliții planetei.

 

Cum explică experții acest semnal

NASA exlude orice legătură cu ființe extraterestre și a pus descoperirea pe seama electronilor.

„Nu sunt extratereștrii. Este mai mult un fenomen natural.”, a declarat ambasadorul NASA Patrick Wiggins.

Sonda spațială Juno, care a fost lansată în 2011, călătorea la momentul detectării semnalului în regiunea polară a lui Jupiter cu o viteză de 111.847 mph, unde liniile câmpului magnetic se conectează la Ganymede. Potrivit NASA, undele radio decametrice au frecvențe cuprinse între 10 și 40 MHz, dar niciodată peste 40 MHz.

„Se crede că electronii care spiralează în câmpul magnetic al lui Jupiter sunt cauza zgomotului radio pe care îl auzim.”, a adăugat agenția spațială.

Oamenii de știință știau despre undele radio de pe Jupiter încă de la mijlocul anilor 1950, dar aceasta este prima dată când fenomenul a fost detectat de la Ganimedes.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

WhatsApp
Iti place noua modalitate de votare pe dcnews.ro?
pixel