NASA a trecut peste incident. A 200-a ieșire, mai scurtă
Data publicării:
Autor: Bogdan Bolojan
WhatsApp
astronauti
astronauti
Doi astronauți americani din echipajul Stației Spațiale Internaționale (ISS) au încheiat cu succes, vineri, după patru ore, cea de-a 200-a ieșire în spațiu din avanpostul orbital, misiune scurtată după ce NASA a identificat o scurgere de apă printr-un cablu care se conectează la costumele spațiale, conform Reuters.

Comandantul echipajului de pe ISS, Peggy Whitson, o veterană cu 8 ieșiri autonome în spațiu, și inginerul de zbor Jack Fischer, aflat la prima incursiune autonomă în spațiul extraterestru, și-au început misiunea la ora 13:15 GMT, fiind amânată cu mai mult de o oră. Inițial misiunea trebuia să dureze peste 6 ore.

Întârzierea a fost provocată de descoperirea unei scurgeri de apă la cablul prin care astronauții îmbrăcați în costume de scafandri spațiali primesc oxigen și energie electrică. "A fost identificată o mică scurgere de apă prin punctul de conectare a cablului de servicii și de răcire (SCU) în timp ce a fost conectat la costumul spațial folosit de Jack Fischer", conform lui Rob Navias, purtător de cuvânt al NASA, relatează Agerpres.

[citeste si]

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

WhatsApp
Iti place noua modalitate de votare pe dcnews.ro?
pixel