Nas înfundat noaptea. Iată ce ar trebui să faci
Există mai multe metode care pot ajuta la rezolvarea problemei nasului înfundat pe timp de noapte. Evident, dacă vezi că problema persistă perioade foarte lungi de timp, este întotdeauna mai bine să ceri sfatul medicului pentru a exclude alte patologii și să obții sfaturi cu privire la terapia care se potrivește cel mai bine nevoilor tale.
Problema nasului înfundat apare atunci când mucoasa nazală se inflamează, împiedicând aerul să circule corect. De obicei trăim acest sentiment atunci când suntem răciți, dar poate apărea adesea și din alte motive.
Prima cauză larg răspândită care duce la blocarea nasului este infecția, cu efecte precum secrețiile nazale, rinită și mucus. Apoi sunt alergiile, sezoniere sau nu, declanșate de polen, praf sau păr de animale.
Cu toate acestea, un nas înfundat se poate datora și unui răspuns vascular anormal sau unui răspuns incorect al corpului nostru la stimuli precum umiditatea, schimbarea temperaturii, stresul sau fumatul. În cele din urmă, pot exista cauze anatomice structurale, cum ar fi un sept nazal deviat sau o malformație a cavității nazale sau inflamația cronică a nasului.
Soluții pentru nasul înfundat pe timpul nopții
Spălările nazale se fac cu ajutorul unor pompe mici care vă permit să spălați cavitățile nazale cu soluții saline speciale, pe bază de apă termală sau soluție fiziologică. Ele ajută la eliminarea particulelor de praf sau alergenilor din nas și pot fi folosite și la copii.
Decongestionantele sunt de obicei medicamente sub formă de picături sau spray care sunt utilizate pentru a reduce congestia nazală și pentru a vă ajuta să respirați ușor. Fiind medicamente, acestea trebuie folosite pe perioade scurte de timp, niciodată mai mult de o săptămână și nu sunt recomandate copiilor sub 12 ani. Dacă nasul blocat este cauzat de o alergie, cea mai eficientă soluție este administrarea unui antihistaminic, scrie Natural Vivendo.
Aerosoli. Chiar și aerosolul este foarte util în cazul nasului înfundat. Prin această metodă se pot administra diferite medicamente, de la mucolitice la antibiotice.
Nasul blocat noaptea poate fi, de asemenea, o consecință a sforăitului nocturn.
Există mai multe metode de a opri sforăitul, una dintre cele mai eficiente este dispozitivul pentru sforăit nazal care este un retractor nazal dotat cu un filtru antibacterian care garantează rezultate excelente încă de la prima utilizare. Mic și confortabil, protejează căile respiratorii și vă permite să vă desfundați nasul și să dormiți liniștit.
Tot pentru sforăitul nocturn mai pot fi utili și plasturii nazali care te ajută să respiri mai bine și să deschizi cavitatea nazală pentru a permite aerului să pătrundă corect. Plasturii sunt de unică folosință și pot fi folosiți maxim 12 ore consecutive.
Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News