Naomi Osaka S-A RĂZGÂNDIT: Joacă semifinala de la Cincinnati
Data publicării:
Autor: Andrada Oana
WhatsApp
Răsturnare de situație. Tenismena Naomi Osaka, nr. 10 WTA, va juca, până la urmă, semifinala turneului Western & Southern Open. 

Naomi Osaka joacă semifinala turneului Western & Southern Open vineri, cu toate că anunțase că nu o va face, în semn de protest vizavi de cazul bărbatului de culoare împușcat de față cu copiii săi, în Kenosha, Wisconsin.

Tenismena ar fi trebuit să joace joi împotriva lui Elise Mertens. Organizatorii au amânat, după anunțul lui Naomi Osaka, toate meciurile de joi, pentru vineri. Osaka a îmbrățișat decizia organizatorilor și a decis că joacă semifinala.

„După cum știți, am renunțat la turneu ieri ca semn al opoziției față de rasism și față de violența continuă a Poliției. Eram (și încă sunt) gata să îi cedez meciul adversarei mele. Cu toate acestea, după anunțul meu și după consultări îndelungate cu WTA și USTA, am fost de acord cu solicitarea lor de a juca vineri. Ei s-au oferit să amâne toate meciurile până vineri și în mintea mea asta atrage mai multă atenție asupra mișcării. Vreau să mulțumesc WTA și turneului pentru sprijinul acordat”, a declarat Naomi Osaka, potrivit The Guardian.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

WhatsApp
Iti place noua modalitate de votare pe dcnews.ro?
pixel