Nanoparticule magnetice care reduc tumorile, dezvoltate de cercetătorii spanioli
Data publicării:
Autor: DCNews Team
WhatsApp

Cercetătorii de la Consiliul Naţional al Cercetării (CSIC) din Spania au dezvoltat nanoparticule magnetice care, dirijate cu un magnet în zona tumorii, sunt capabile să reducă dimensiunea acesteia, fără a provoca efecte adverse. Această metodă a fost testată pe şoareci şi evidenţiată de către CSIC, informează Scopul acestui studiu, publicat în revista „Biomaterials”, a fost acela de a consolida sistemul imunitar al pacientului, pentru a putea lupta şi elimina celulele tumorale, fără a afecta celulele sănătoase, în timp ce, atât radioterapia, cât şi chimioterapia atacă şi celulele canceroase, şi pe cele sănătoase, tratamentele actuale generând multe efecte secundare.

Printre componentele sistemului imunitar, care sunt cele mai promiţătoare pentru a dezvolta acest tip nou de tratament, se includ citokinele, proteine capabile să atragă celulele sistemului imunitar şi să reglementeze activitatea lor.

Până în prezent, principala problemă pentru folosirea acestui tip de substanţe, ca tratament, era ca în momentul în care acestea ajung, în cantităţi suficiente, în zona în care se găseşte tumoarea, să nu fie toxice pentru restul organismului.

Această metodă a fost testată pe şoareci şi a redus semnificativ dimensiunea anumitor tumori, fără efecte secundare detectabile. Sistemul s-a dovedit a fi eficace atât împotriva tumorilor generate prin injectarea de celule tumorale, cât şi împotriva celor produse de substanţele chimice.

În ambele cazuri, rezultatele sugerează că acest sistem ar putea fi util nu numai pentru tratamentul tumorilor , ci şi în cazul oricărei alte boli, care a necesitat administraţia locală de medicamente, fără a provoca efecte secundare.

Lucrarea a fost condusă de Dr. Domingo Barber, Centrul National pentru Biotehnologie, CSIC, în colaborare cu Departamentul de Biologie al Universităţii Autonome din Madrid.

Citeşte şi:

A fost descoperit medicamentul care poate ucide toate tipurile de cancer

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

WhatsApp
Iti place noua modalitate de votare pe dcnews.ro?
pixel