Data publicării:

Nancy Pelosi vrea ca Joe Biden să fie sculptat pe Muntele Rushmore, alături de marii oameni de stat americani

Autor: Ioan-Radu Gava | Categorie: Stiri
WhatsApp
Agerpres
Agerpres
Nancy Pelosi, fostul președinte al Camerei Reprezentanților din SUA, spune că țara ar trebui să-l onoreze pe președintele Joe Biden și chipul acestuia să fie sculptat pe Mount Rushmore.

Joe Biden este „un președinte atât de important al Statelor Unite, un fel de președinte Mount Rushmore”, a susținut Nancy Pelosi, în vârstă de 84 de ani, într-un clip difuzat de CBS Sunday Morning Show, relatează New York Post.

„Îl ai pe Teddy Roosevelt acolo sus. Și el este minunat. Nu spun să-l dai jos. Dar poți să-l adaugi pe Biden”, a insistat Pelosi când a fost întrebată dacă președintele în exercițiu este într-adevăr demn de onoarea de a-și fi sculptat în stâncă pe emblematicul monument național din Dakota de Sud, alături de foștii președinți George Washington, Thomas Jefferson, Abraham Lincoln și Roosevelt.

Biden s-a născut în 1942, la aproximativ un an după ce Muntele Rushmore a fost finalizat.

CITEȘTE ȘI           -          Cine merge alături de Kamala Harris pentru președinția Americii? Lista scurtă: Ei sunt cei trei care-i trec astăzi pragul vicepreședintei Americii/ FOTO

Și Trump a sugerat că ar trebui să fie sculptat pe Muntele Rushmore

Biden a fost forțat să renunțe luna trecută la cursa prezidențială pentru un al doilea mandat, după luni de dezbateri asupra capacității sale mentale și fizice de a guverna - o criză care a fost accelerată rapid de performanța sa dezastruoasă în dezbaterea împotriva inamicului republican Donald Trump, în iunie.

Fostul președinte Trump, în vârstă de 78 de ani, a sugerat, de asemenea, anterior că merită să fie pe Muntele Rushmore. În glumă, el a spus: „Mi se pare o idee bună”.

Totuși, Trump a negat un raport conform căruia administrația sa l-a contactat pe guvernatorul republican din Dakota de Sud, Kristi Noem, pentru a face presiuni pentru a se realiza sculptura cu chipul său. Trump s-a asemănat, de asemenea, cu Lincoln și cu alți președinți emblematici din istoria SUA.

Pelosi, care are reputația de a fi un agent politic inteligent, l-a susținut inițial pe Biden după performanța slabă din dezbaterea cu Trump, dar apoi a început să declare public că trebuie să ia o decizie cu privire la realegere.

CITEȘTE ȘI           -          Donald Trump, dezamăgit de schimbul de prizoneri, mesaj pentru Putin: "A făcut încă o afacere grozavă"

La două zile după ce Biden a transmis o scrisoare parlamentarilor democrați la începutul lunii iulie, în care reafirma că rămâne „ferm angajament” în cursa prezidențială, Pelosi a spus pentru „Morning Joe” de la MSNBC că „președintele va decide dacă va candida”.

Unii dintre aliații ei apropiați din Congres, cum ar fi reprezentanții Adam Schiff (D-Calif.) și Zoe Lofgren (D-Calif.), s-au alăturat, de asemenea, vocilor care cereau ca Biden să predea ștafeta.

Când a fost întrebată dacă a simțit că Biden trebuie să se retragă, Pelosi a insistat că nu a făcut-o.

„Nu. Ideea mea era orice decide el, dar trebuie să avem o campanie mai agresivă”, a spus ea.

În prezent, în cercurile politice din SUA se zvonește că Biden este „furios” pe Pelosi pentru presupusul ei rol din culise în timpul revoltei democrate împotriva președintelui în exercițiu.

Pelosi a fost întrebată și care este părerea lui Joe Biden despre ea: „Știe că îl iubesc foarte mult”, a precizat fosta președinte a Camerei Reprezentanților.

De asemenea, ea a subliniat că „nu a făcut publică vreodată vreo conversație cu președintele Statelor Unite”.

CITEȘTE ȘI            -          Donald Trump acceptă o dezbatere cu Kamala Harris propusă de Fox News. Ce va face dacă vicepreședintele SUA refuză

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

WhatsApp
pixel