Nahuel Guzman a prezentat o carte despre sportul rege scrisă de femei
Data publicării:
Autor: Sebastian Florea
WhatsApp

Argentinianul Nahuel Guzman, portarul echipei mexicane de fotbal Tigres UANL, a prezentat, miercuri, cartea "Mingea de hârtie 3", care cuprinde 29 de poveşti despre fotbal scrise de femei, informează agenţia spaniolă EFE.

Cartea face parte din colecţia "Mingea de hârtie" şi este a treia din acest an, având drept obiectiv oferirea unui spaţiu femeilor din toată lumea pentru a se putea exprima prin intermediul fotbalului pe diferite tematici şi adversităţi cu care s-au confruntat în agenda socială, reclamând egalitate şi echitate.

"Este o carte scrisă de fotbaliste, militante ale partidelor politice, scriitoare, ziariste, care s-au reunit într-un colectiv editorial pentru a expune problemele cu care se confruntă. Totodată, această carte coincide cu faptul că, în urmă cu câteva luni, Federaţia de fotbal din Argentina a profesionalizat Liga feminină", a mai spus Guzman.

Nahuel Guzman, care a participat la prezentarea ediţiilor anterioare ale cărţii "Mingea de hârtie", a asigurat că volumul este o realizare a femeilor despre întregul domeniu al fotbalului, în care ele au fost stigmatizate mulţi ani.

Volumul "Mingea de hârtie 3" a fost scris de fotbaliste argentiniene din echipa naţională care au participat la Cupa Mondială din Franţa din această vară, între care Aldana Cometti, Belen Potassa şi Gabriela Garton sau fosta antrenoare a selecţionatei Ecuadorului, Vanessa Arauz.
AGERPRES 

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

WhatsApp
Iti place noua modalitate de votare pe dcnews.ro?
pixel