Nadia Comăneci, după bronzul lui Popovici: A fost mai emoţionant decât dacă aş fi concurat eu
Data publicării:
Autor: Tiberiu Vasile
WhatsApp
Sursa Foto: Agerpres
Sursa Foto: Agerpres
Fosta mare gimnastă Nadia Comăneci a urmărit din tribunele arenei La Defense din Paris cum David Popovici a câștigat medalia de bronz la proba de 100 m liber, declarând ulterior că emoțiile trăite au fost mai intense decât dacă ar fi concurat ea însăși.

"Un înotător fabulos, mă bucur că am avut ocazia să fiu prezentă să văd această istorie pe care a scris-o David. Este emoţionant, a fost mai emoţionant decât aş fi fost eu în concurs. Pentru că realizezi că este vorba despre cineva care a muncit ani şi ani. Mă gândesc în spate, cum începe fiecare şi sunt ani de muncă, şi iată că visul lui s-a împlinit. Sunt foarte mândră de David, îl îmbrăţişez", a declarat fosta mare gimnastă.

Ea consideră că prin performanţele obţinute de Popovici la JO 2024, foarte mulţi copii vor dori să-i urmeze calea.

Ion Ţiriac a asistat şi el la cea de-a doua finală a lui Popovici şi a spus că aşteaptă medalii şi la canotaj

"Este enorm ceea ce a obţinut el. România este cunoscută prin gimnastică, prin nataţie, prin tenis, şi acum prin înot masculin. Este fabulos, excelent. O să vedeţi mulţi copii care vor merge la înot de acum încolo. Şi sper ca părinţii să înţeleagă că sportul este binevenit şi necesar", a adăugat ea.

Fostul preşedinte al Comitetului Olimpic şi Sportiv Român, Ion Ţiriac, a asistat şi el la cea de-a doua finală a lui Popovici şi a spus că aşteaptă medalii şi la canotaj: "David Popovici a confirmat ceea ce a făcut acum două zile. Este senzaţional. Să sperăm că ne mai bucurăm şi mâine de ceva. Se duce spre bine".

"Mulțumim, David, ai făcut mândră o națiune întreagă"

Înotătorul român David Popovici a cucerit medalia de bronz la 100 m liber, miercuri seara, la Jocurile Olimpice de la Paris, într-o finală în care chinezul Zhanle Pan a câştigat aurul cu un nou record mondial.

Finala a fost una formidabilă, cea mai rapidă din istorie, Pan doborându-şi propriul record (46 sec 80/100) şi cucerind aurul în 46 sec 40/100. Argintul a revenit fostului campion olimpic australian Kyle Chalmers, în 47 sec 48/100, Popovici fiind înregistrat în 47 sec 49/100.

David Popovici a fost la o sutime de Chalmers, dar şi la o sutime de secundă de maghiarul Nandor Nemeth, clasat al patrulea.

David Popovici, care luni a cucerit aurul la 200 m liber, intrase în finală cu al cincilea timp din semifinale ((47 sec 66/100). Înotătorul român a fost al şaptelea în finala la 100 m liber în 2021, la JO de la Tokyo, când avea doar 16 ani.

David Popovici a fost recordman mondial la 100 m liber (46 sec 86/100), dar chinezul Zhanle Pan a fost cel care l-a deposedat de acest record (46 sec 80/100), iar sâmbătă, la ştafetă, stabilise şi un nou record olimpic (46 sec 92/100).

"Magicul David Popovici a cucerit a doua medalie la Jocurile Olimpice, de data asta medalia de bronz la 100 metri liber! După aurul olimpic la 200 metri liber, astă seară, sportivul nostru a intrat în cursă și a câștigat bronzul, luptând admirabil în proba regină a înotului.

Mulțumim, David, ai făcut mândră o națiune întreagă! Felicitări ție, antrenorului Adrian Rădulescu, preparatorului fizic Dragoș Luscan, părinților tăi, Federației Române de Natație și Pentatlon Modern FRNPM și clubului CS Dinamo București!", a scris președinta Agenției Naționale pentru Sport, Elisabeta Lipă, pe contul personal de Facebook, conform Agerpres.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

WhatsApp
pixel